Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εμμένει στην υπερκομματική κυβέρνηση η Μπακογιάννη

Εμμένει στην υπερκομματική κυβέρνηση η Μπακογιάννη Σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων και διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πρότεινε για μία ακόμη φορά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η κ.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι "xρειάζεται υπερκομματική κυβέρνηση όχι με πολιτικούς, αλλά με ανθρώπους με ευρύτερο κύρος για ένα διάστημα. Οι άμεσες εκλογές ενέχουν κινδύνους και ...κάποιοι πρέπει να τους πούνε. Οι πολιτικές δυνάμεις κρύβονται δεν μιλούν, δεν λένε αλήθειες" σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα μετείχε η ίδια σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
"Το πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει, έχει μία τελευταία ευκαιρία να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα τηρώντας υπεύθυνη στάση" τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη, στην Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκλογές πριν περάσουν 4 μήνες λόγω της συμφωνίας κορυφής. "Αν σήμερα προκηρύξουμε εκλογές το κόστος των εκλογών ενδεχομένως να είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ" προειδοποίησε.
Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και αλλού κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου κάνοντας λόγο για ακραία φαινόμενα.
Τέλος, όσον αφορά τη σύνοδο κορυφής τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα την ψηφίσει. Εκανε λόγο για έλλειψη ευρωπαϊκού οράματος και αδυναμία να κρατηθεί ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: