Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

«Δεν είμαι από τα παιδάκια που θα τα γονατίσουν»


alt
Αποφασισμένος να αναιρέσει την απόφαση της αργίας ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης , κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη χθεσινή υπογραφή της απόφασης της αργίας από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης Θύμιο Σώκο.
Του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αμφισβήτησε .....
όπως είχε αναφέρει χθες το SPNews τη νομιμότητα της απόφασης, αναγγέλλοντας την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο.
«Δεν στέκομαι μόνο στο γεγονός ότι η απόφαση για την αργία μου είναι άδικη. Είναι και κατάφωρα παράνομη και φυσικά κάποιοι θα λογοδοτήσουν σύντομα γιατί μιλάμε για πολιτική δίωξη και πολιτικό πραξικόπημα. Η απόφαση της αργίας δε στηρίζεται πουθενά και για αυτό θα εξαντλήσω όλα τα νόμιμα μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Όπως επισήμανε, η διαπίστωση της μη νομιμότητας της απόφασης, βασίζεται στις γνωμοδοτήσεις τριών Καθηγητών Διοικητικού Δικαίου, οι οποίοι είναι η Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην νομική σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, ο Σπύρος Φλογαΐτης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παλιός νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και καθηγητής Νομικής, Κωνσταντίνος Ρέμελης.
Ο εν αργία περιφερειάρχης και όχι έκπτωτος όπως είπε, επανέλαβε ότι η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ήταν μία πράξη μέσα στα πλαίσια του νόμου, αφού έλαβε πρώτα της γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσία της νομαρχίας.
Ακόμα σημείωσε ότι η απόφαση που λήφθηκε από το Θύμιο Σώκο (ο φίλος μου όπως έλεγε πριν την έκδοση της απόφασης), έγινε κάτω από πιέσεις καθαρά με πολιτικά καιόχι νομικά κριτήρια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο διορισμένος γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης, που σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των νομικών δεν μπορεί να θέσει σε αργία τον κ. Ψωμιάδη, «είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση γιατί τον πιέσανε για αυτό».
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απέδωσε το αποτέλεσμα του να τεθεί σε αργία όχι στο επίσημο, αλλά στο ανεπίσημο ΠΑΣΟΚ, ενώ σχετικά με τη ΝΔ, τόνισε ότι είναι δίπλα του, προαναγγέλλοντας μάλιστα και τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά την Πέμπτη ή την Παρασκευή, όπου θα ζητήσει τη νομική στήριξη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Ψωμιάδης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει στην περιφέρεια χαρακτηρίζοντας το καθήκον του, με τον αδελφό του Διονύση να έχει το δικαίωμα της υπογραφής πλέον, αλλά όπως είπε θα πηγαίνει εκεί με ιδία μέσα και δε χρησιμοποιεί τίποτα που να σχετίζεται με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Από ότι φαίνεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θέλει να διατηρήσει ισχυρούς τους δεσμούς του με τη ΝΔ, αφού όπως είπε θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια μεγάλη κεντροδεξιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο για τη χθεσινή στήριξη που απεύθυνε στο πρόσωπο του.
Οι Αγανακτισμένοι, η Μαρία που πάει παντού και οι υπουργοί «ΕΣ ΕΣ»
Αντιστρέφοντας το κλίμα της συνέντευξης τύπου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφέρθηκε στο κύμα των Αγανακτισμένων πολιτών, λέγοντας ότι τους θαυμάζει για τις μεγαλειώσεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν στις πλατείες, ενώ σημείωσε ότι και ο ίδιος είναι αγανακτισμένος εδώ και 30 χρόνια.
Χαρακτήρισε αποτυχημένο τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καλώντας τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση, ενώ υπος΄τηριξε ότι οι πολιτικοί πρέπει να καθίσουν από μηδενική βάση για να βάλουν τη χώρα σε νέα τροχιά.
Ο κ. Ψωμιάδης στήριξε φανερά της γραμμή Σαμαρά για το θέμα, λέγοντας ότι η συναίνεση επιτυγχάνεται από κοινή απόφαση πρωθυπουργού – αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν είναι μια απλή συναίνεση του Σαμαρά σε όσα λέει ο κ. Παπανδρέου.
Πάντως ο εν αργία περιφερειάρχης τόνισε ότι  δεν είναι κλέφτες όλοι οι πολιτικοί, ούτε άγιοι όλοι οι αγανακτισμένοι. «Αγανακτισμένοι δεν είναι αυτοί που παίρνουν 15 χιλιάρικα από την ευρωβουλή», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας σπόντες με σαφείς παραλήπτες.
Παράλληλα, επισήμανε ότι πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης λειτουργούν σαν ΕΣ ΕΣ των Ναζί, αναφερόμενος στην ψυχρότητα με την οποία παίρνουν σκληρές αποφάσεις, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Μαρία που πάει παντού έπαιξε κάποιο ρόλο στην όλη κατάσταση, μιλάω για τη Μαρία του Πολυτεχνείου», εννοώντας φυσικά την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.
http://spnews.gr/index.php/local-gov/aytodioikisi/makedonia/9193-psomiadis

Δεν υπάρχουν σχόλια: