Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΟΤ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=8a5429f80e&view=att&th=1306ef5a2c2201f7&attid=0.2&disp=inline&zwΔ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Την Χαλκιδική επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011. Στα πλαίσια της επίσκεψης του, το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, της Διευθύντριας του ΕΟΤ Π.Υ.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, των μελών του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδοχείων, της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Τουριστικών Καταλυμάτων, της Ένωσης Camping και του Επιμελητηρίου.
Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον Γ.Γ. του ΕΟΤ για τους τρόπους αξιοποίησης από την πλευρά μας των 19 γραφείων του ΕΟΤ που υπάρχουν στο εξωτερικό, για τα ταξίδια εξοικείωσης, καθώς επίσης και για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη από την πλευρά του ΕΟΤ σε συνεργασίες με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού και σε θέματα διαφήμισης και προβολής.
Οι φορείς από την πλευρά τους, έθεσαν τους προβληματισμούς τους.....
και έδωσαν υπομνήματα με τις προτάσεις τους. Συζητήθηκε για το πως μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Χαλκιδική, όπως ο Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός, ο τουρισμός γαστρονομίας, ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας κλπ. Επίσης έγιναν προτάσεις προς τον Γ.Γ. για την καλύτερη αξιοποίηση του γραφείου πληροφόρησης του ΕΟΤ στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και την επαναλειτουργία των γραφείων πληροφόρησης στους συνοριακούς σταθμούς σε συνδυασμό με τον εξωραϊσμό τους γιατί η εικόνα τους είναι η χείριστη.
Μεγάλη σημασία δόθηκε και στην συλλογή στατιστικών στοιχείων για την καλύτερη προετοιμασία, στόχευση και προγραμματισμό.
Ο κ. Κολέτσος έμεινε εντυπωσιασμένος με τις δυνατότητες που έχει η περιοχή μας να αναπτύξει, πάνω στο θέμα των εμπειριών των τουριστών, που είναι και το κεντρικό μήνυμα του ΕΟΤ.
Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, μέλη της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής συνόδευσαν τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Ζυγού στην Ουρανούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: