Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ!


Συνεχίζεται η επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας για το ξεκαθάρισμα των κυκλωμάτων της νύχτας. Οι πρώτοι δεκατέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά ενώ στο φως έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία για την δράση των κατηγορούμενων αλλά και για τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν για να εκτελέσουν συμβόλαια θανάτου.


Δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων, εκ των οποίων τα 70 περίπου αποτελούσαν βασικά μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ..........της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις 27 ενώ δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου για απείθεια και παροχή ψευδών στοιχείων. Η Αστυνομία κάνει λόγο λοιπόν για 4 συμμορίες σε Αττική, Κόρινθο, Εύβοια και Αγρίνιο που με το πρόσχημα της «Παροχής Προστασίας», είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε 268 καταστηματάρχες, ενώ γίνεται λόγος και για πληρωμένα συμβόλαια θανάτου.


Εντωμεταξύ, μία δική τους γλώσσα είχαν οι κακοποιοί για να εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου: Ως "δικηγόρος " αναφέρεται ο εκτελεστής, ως "δικαστήρια" το σημείο της επίθεσης, ως "κουρτίνες" οι βόμβες, ως "καφές" η προστασία, ως "οικόπεδο" το αντίπαλο μαγαζί, ως "προπόνηση" η δοκιμαστική ενέργεια, ως "μακαρονάδα" το δηλητήριο, ως "ρούχα" η ταρίφα του κάθε μαγαζιού, ως "κέρατο" το περιπολικό, ως "προποτζίδικο" το υπ. Προστασίας του Πολίτη  και ως "μοναστήρι" ο τόπος συναντήσεων.


Η ταρίφα ήταν ανάλογη με το μαγαζί. Από 800 έως 3.000 ευρώ το μήνα. Όπως λένε οι αστυνομικοί δεν τους ένοιαζε τίποτα. Αν κάποιος καταστηματάρχης δεν πλήρωνε τότε άρχιζαν οι απειλές για τη ζωή τους, αλλά και για την οικογένειά τους. Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι για να ανταπεξέλθουν αναγκάζονταν να πάρουν ακόμη και δάνεια. Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται και για ξυλοδαρμούς επιχειρηματιών, αλλά και εκρήξεις σε νυχτερινά κέντρα και άλλα καταστήματα.


Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής αλλά και επαρχιακών πόλεων βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, εννέα γεμιστήρες, τετρακόσια πενήντα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 81.000 ευρώ και μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.


Επίσης κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), αστυνομικοί ράβδοι, φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, μεγάλων αριθμός επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα κλπ.


Οι αστυνομικοί έχουν ανασύρει ακόμα τους φακέλους τουλάχιστον τεσσάρων δολοφονιών.Για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Μπάμπη Λαζαρίδη, του συντρόφου της τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη, φέρονται να έχουν ακούσει κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες. Για την δολοφονία του συζύγου  της Νένας Χρονοπούλου του  Γεράσιμου Μαυράκη, εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι. Πιστεύουν ότι έχουν κάποια στοιχεία για δύο άλλες δολοφονίες, ενός ανθρώπου της νύχτας και μια νεαρής γυναίκας στον Πειραιά.


Δύο χρόνια περίπου έψαχναν οι αστυνομικοί την υπόθεση. Όλα ξεκίνησαν όπως λένε από ανώνυμες επιστολές που έφτασαν στα χέρια τους και περιέγραφαν τον τρόπο δράσης των τεσσάρων ομάδων. Οι αστυνομικοί πέρασαν χιλιάδες ώρες παρακολουθώντας τηλεφωνικές συνομιλίες.


Ανάμεσα στους κατηγορούμενους φέρονται να είναι δέκα αστυνομικοί και μία πασίγνωστη τραγουδίστρια του λαϊκού πενταγράμμου η οποία πλήρωσε μαφιόζους για να διεκδικήσει τα λεφτά της... Επιπλέον κατηγορείται και ένας απόστρατος ανώτατος αξιωματικός ο οποίος λέγεται ότι φρόντιζε για τον εφοδιασμό με όπλα.



Εντωμεταξύ, σήμερα ένα μικρό πούλμαν μετέφερε στα δικαστήρια του Πειραιά δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες, της επιχείρησης - σκούπα για τις συμμορίες των εκβιαστών. Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή. Την Πέμπτη θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα οι υπόλοιποι συλληφθέντες. 
ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: