Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ Ο "ΣΤΡΑΤΟΣ" ΤΩΝ ΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ


Με χειροπέδες οδηγούνται στην δικαιοσύνη ο ένας μετά τον άλλον ως βασικοί ύποπτοι για την μεγαλύτερη σπείρα εκβιαστών που έδρασε ποτέ στη χώρα. 

Πρόκειται για πρόσωπα σκληρά που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν γίνει ο χειρότερος εφιάλτης στον φανταχτερό κόσμο της σόου μπιζ, με θύματα επωνύμους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, γνωστούς επιχειρηματίες, ηθοποιούς.

Το πρωί της Πέμπτης, άλλοι τρεις από τους 70 βασικούς υπόπτους έπεσαν στα δίχτυα της αστυνομίας. Εντοπίστηκαν στην Κρήτη και τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταφερθούν στον Πειραιά για να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη. Οι 8 από τους 26 μέχρι στιγμής συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή........  πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι που μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών έφτασαν στα ίχνη της γιγαντιαίας σπείρας  με τους 217 νονούς, μετά από εξαντλητική παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στα πλαίσια μιας απόρρητης επιχείρησης που ονομάστηκε «Πάνορμος».

Αποκρυπτογράφησαν τους κωδικούς επικοινωνίας και έφτασαν στα ίχνη των τεσσάρων συμμοριών.

Οι δράστες έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα στη Μονεμβασιά, σε εταιρείες κατασκευής γκαράζ στην Αθήνα, αλλά και σε δημόσια έργα για να «ξεπλύνουν» τα έσοδα από την προστασία νυχτερινών κέντρων, που ανέρχονταν σε πάνω από 500.000 ευρώ μηνιαίως. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε επτά άτομα _ ένας εκ των οποίων Ρωσοπόντιος _ τα οποία ακούγονται σε συνομιλίες να αναλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου.

Στην πρώτη ομάδα εκβιαστών και ίσως την πιο δραστήρια, υπήρχαν 20 βασικά μέλη και τρεις αρχηγικές φυσιογνωμίες που κινούσαν τα νήματα μέσα από τη φυλακή με το κινητό τους τηλέφωνο.

Είχαν αδυναμία στις βόμβες και το εφάρμοσαν τουλάχιστον 5 φορές ώστε να στείλουν το κατάλληλο μήνυμα στον εκάστοτε επιχειρηματία που είχαν βάλει στο μάτι. Όποιος δεν πλήρωνε ή ενημέρωνε την αστυνομία για τον εκβιασμό έβλεπε την επόμενη μέρα την περιουσία του να γίνεται συντρίμμια.

Η δεύτερη ομάδα εκτός από την ρουτίνα των εκβιασμών είχε σκοπό να κάνει το μεγάλο κόλπο μια κι έξω. Είχαν εξασφαλίσει 1.500.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα και ήταν έτοιμοι να τα ανταλλάξουν κανονικά, με τη βοήθεια υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Το κόλπο όμως χάλασε την τελευταία στιγμή όταν συνελήφθη ένας από τα μέλη της σπείρας με τα πλαστά στο χέρι.

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη δράση του κυκλώματος των εκβιαστών που πέρα από τις βόμβες σε νυχτερινά μαγαζιά, τις απάτες εκατομμυρίων και τα συμβόλαια θανάτου, λεφτά έπαιρναν μέχρι και από πάγκους λαϊκών αγορών και από κυλικεία πανεπιστημίων.

Οι άλλες δύο συμμορίες πάλι, σάρωναν τις γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο. Από καφετέριες και ουζερί, μέχρι συνοικιακά καφενεία, ίντερνετ καφέ,  εστιατόρια και χαρτοπαιχτικές λέσχες.


Εντωμεταξύ, δεν αποκλείεται ο παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος που εστάλη στις φυλακές Κορυδαλλού με παραλήπτη των διευθυντή του Σωφρονιστικού καταστήματος να είναι ένα μήνυμα των κυκλωμάτων της νύχτας.
ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: