Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α.Τ.Μ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Μέσα στη δίνη των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών στο σύνολο του (φορολογικό, ασφαλιστικό, νόμοι μελετών & έργων, καθυστερήσεις στις πληρωμές και έλλειψη προκηρύξεων νέων μελετών & έργων, κατάργηση ελαχίστων αμοιβών) και ειδικότερα τον κλάδο των Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (αντιποίηση επαγγέλματος, ανυπαρξία τήρησης προδιαγραφών, κτηματολόγιο, κ.α.), οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί της Χαλκιδικής αποφάσισαν να λειτουργήσουν συλλογικά για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους και να εισφέρουν.............. μέσα από την παραγωγή θέσεων & προτάσεων στο γενικότερο διάλογο που αναπτύσεται τόσο εντός των κόλπων του Τ.Ε.Ε., όσο και στο κλαδικό υποκείμενο.

Στα πλαίσια αυτά συγκροτήθηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή Τοπικού Τμήματος, που έχει στόχο την προετοιμασία των διαδικασιών για την εκλογή της νέας επίσημης διοίκησης που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της 3ης Απριλίου 2011.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελείται από τους:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, Αντιπρόεδρος
ΜΑΓΔΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Γεν. Γραμματέας
ΙΑΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Ταμίας
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΙΣΜΗΝΗ, Μέλος

Ήδη στο πρώτο αυτό διάστημα της δράσης της, η προσωρινή διοίκηση του Τμήματος έχει πραγματοποιήσει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ενημερωτική συγκέντρωση των συναδέλφων του Νομού, παρουσία και του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Α.Τ.Μ.




Στόχος της ίδρυσης του Τοπικού Τμήματος, πέραν της διασφάλισης των δικαιωμάτων και της ενίσχυσης του ρόλου του Α.Τ.Μ. σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, είναι:

Α) Η υποστήριξη των Δημόσιων Υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος και του γνωστικού πεδίου της ειδικότητας του Α.Τ.Μ., και

Β) Η ενημέρωση των πολιτών του Νομού Χαλκιδικής έτσι ώστε να πάψουν να πέφτουν θύματα επιτήδειων και επικίνδυνων «επαγγελματιών» που στο βωμό του κέρδους ασκούν το επάγγελμα του τοπογράφου χωρίς να έχουν ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε και το έννομο δικαίωμα.

Τις θέσεις μας καθώς και τη δράση μας θα μπορείτε να τις πληροφορείστε από τα Δελτία Τύπου του Συλλόγου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και blogs, ενώ μελλοντικός στόχος του Τμήματος αποτελεί και η κατασκευή και λειτουργία του δικού του ενημερωτικού ιστοτόπου (site) στο διαδίκτυο.

Για το προσεχές διάστημα και εν όψει των εκλογών του Περιφερειακού Τμήματος που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με τις εκλογές του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών την Κυριακή 03 Απριλίου 2011, η προσωρινή διοίκηση του Τμήματος καλεί τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη, καθώς και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους Αγρονόμους Τοπογράφους Μηχανικούς της Χαλκιδικής, να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να ενισχύσουν με την ψήφο τους την παρεμβατική δράση του κλάδου.

Oι εκλογές θα διεξαχθούν από την 15:00 έως την 20:00 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στα γραφεία του Τ.Ε.Ε.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκλογική διαδικασία (ωράρια, διευθύνσεις χώρων, κ.α.), οι συνάδελφοι μπορούν να πληροφορηθούν από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Τοπικού Τμήματος στα τηλέφωνα 6944394750 και 6947846546, από την Γραμματεία του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. στα τηλέφωνα 2103301045 και 2103301089 (από 9:30 έως 14:30) και από το site του Πανελληνίου Συλλόγου www.psdatm.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια: