Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Με μαύρες σημαίες στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου θα διαδηλώσουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς στις περιοχές όπου συγχωνεύονται σχολεία. Την ίδια ώρα η περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προαναγγέλλει ότι από Σεπτέμβριο τα σχολεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης δεν θα δέχονται μαθητές από άλλη περιοχή.
Με 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου απαντά .........η ΟΛΜΕ στις συνενώσεις-καταργήσεις των σχολείων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα και εξαιτίας των οποίων αναμένεται να χαθούν περίπου 1.500 θέσεις. Στη σαββατιάτικη γενική συνέλευση των προέδρων των καθηγητών αποφασίστηκε επιπλέον η διοργάνωση διαμαρτυριών σε τοπικό επίπεδο, όπως μαύρες σημαίες στις παρελάσεις.
Η ΔΟΕ συνεδριάζει σήμερα και ένα από τα βασικά ζητήματα που θα θέσει θα είναι η κατάργηση της μετεκπαίδευσης των δασκάλων. «Φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί τής μετά ΔΝΤ εποχής δεν χρειάζονται μετεκπαίδευση και επιμόρφωση, ιδιαίτερα όταν απομακρύνονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα και δημιουργούν κενά, τα οποία πρέπει να καλυφθούν από το υπουργείο. Με τις συγχωνεύσεις το υπουργείο εξοικονομεί 2.000 θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, ενώ με την κατάργηση της μετεκπαίδευσης και το κόψιμο των εκπαιδευτικών αδειών άλλες 1.000», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς.
Στη Θεσσαλονίκη στους δρόμους βγήκε τις περασμένες ημέρες αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου και 2ου γυμνασίου Μενεμένης, του 2ου και 13ου λυκείου Θεσσαλονίκης, του 12ου και 16ου γυμνασίου στην Ξηροκρήνη αλλά και της επαρχίας Λαγκαδά. Ένας από τους λόγους που τους οδήγησαν στις κινητοποιήσεις είναι ο σχηματισμός υπεράριθμων τμημάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν, δημιουργούνται και νέες… Γκράβες. «Στα δύο σχολεία της Ξηροκρήνης το 85% των μαθητών είναι μετανάστες. Το τελευταίο διάστημα μας απασχόλησαν τουλάχιστον τρία περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να δημιουργούνται ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας και αντί αυτού συγχωνεύονται τα σχολεία, με κίνδυνο να υπάρξουν νέες Γκράβες τόσο από άποψη μαθητικού δυναμικού όσο και από κοινωνική σύνθεση πληθυσμού», σημείωσε ο πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ-Θ Τριαντάφυλλος Τρανός.
Παράλληλα, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του δήμου Λαγκαδά αύριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις.
Της Φιλομήλας Δημολαΐδου - makthes


Δεν υπάρχουν σχόλια: