Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ!!!

Σε διάβημα προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών  για μια νέα τουρκική πρόκληση, που υπερέβη κάθε προηγούμενη, καθώς η Τουρκία εξέδωσε άδεια σε ιταλικό ερευνητικό πλοίο για να πραγματοποιήσει έρευνες σε... υποθαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, και συγκεκριμένα εκεί που συναντιέται η ελληνική με την αιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα.

«Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο Explora πρόκειται...... να πραγματοποιήσει συμπληρωματικές εργασίες σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας, βάσει της σχετικής άδειας, που έχει λάβει από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα, ως όφειλε και στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, εξέδωσε σχετική αγγελία προς ναυτιλλόμενους NAVTEX. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ίδιο πλοίο. Η αγγελία αυτή της Τουρκίας είναι παράτυπη», σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

Ο κ. Δελαβέκουρας συνέχισε: «Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή. Τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».
STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: