Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!

Τη θλίψη του για τη μαζική εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, Παναγιώτης Νικολούδης, ενημερώνοντας την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η εξαγωγή χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού, λόγω των φόβων για χρεωκοπία, δεν έγινε αποκλειστικά από «ζάπλουτους» αλλά είχε έναν πιο μαζικό χαρακτήρα, αφού στο …εθνικό αυτό έργο συμμετείχαν ακόμα και … καλόγριες.

Ο κ. Νικολούδης τόνισε ότι «η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση "όλοι μαζί τα φάγαμε". Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”».

Με αφορμή τους ελέγχους που έχουν γίνει από το 2010 σε πολιτικά πρόσωπα ο κ. Νικολούδης δεν ανέφερε ονόματα, αλλά τόνισε: «Σας διαβεβαιώνω τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα, ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών, είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα».

Και πρόσθεσε: «Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς κι άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει την δυνατότητα να το λέω. Γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν».
http://www.star.gr/politics/85167

Δεν υπάρχουν σχόλια: