Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία του προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.


VarnavasΤην ένστασή του ως προ την απόφαση του πρωθυπουργού να ανταποκριθεί στο αίτημα των μοναχών του Αγίου Όρους για ανέγερση "νέου πολυτελούς κτιρίου και την προμήθεια ανάλογου εξοπλισμού", παρ’ ότι "το Άγιον Όρος διαθέτει σήμερα Κέντρο Υγείας στελεχωμένο και κτιριακά ικανοποιητικό", εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, εκτιμώντας ότι "πρέπει πάραυτα να σταματήσει αυτή η προκλητική διαδικασία".
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης... του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, που "εισηγείται ομόφωνα την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων":
1) «το κτίριο που στεγάζεται σήμερα του Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους, είναι κατασκευασμένο στις αρχές του περασμένου αιώνα, είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ιβήρων και δεν καλύπτει τις ανάγκες για την ανάπτυξη όλων των τμημάτων που προβλέπονται από τη συστατική πράξη»
και
2) «το κτίριο είναι ιδιαίτερα δυσλειτουργικό, επειδή αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους και δεν επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Κέντρου Υγείας».
Η ανακοίνωση
Λεπτομερώς η ανακοίνωση του κ. Βαρνάβα έχει ως εξής: 
egrafo_K.Y._AG._Orous«Η απληστία των μοναχών του Αγίου Όρους έγινε γνωστή με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Μετά το σκάνδαλο οι ηγούμενοι λούφαξαν για μικρό χρονικό διάστημα εξαιτίας του σάλου που ξέσπασε, τώρα όμως άρχισαν και πάλι να απαιτούν απίθανα πράγματα και η κυβέρνηση να ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους "εν τω άμα και τω θάμα".
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε πριν λίγους μήνες την επιχορήγηση των Μονών του Όρους με 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα προβαίνει σε μια ακόμα πιο απλόχερη κίνηση. Αποφασίζει να χτίσει δεύτερο κτίριο στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Όρους, το οποίο, κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς, θα κοστίσει περί τα 6.000.000 ευρώ.
Ως γνωστόν, το Άγιον Όρος διαθέτει σήμερα Κέντρο Υγείας στελεχωμένο και κτιριακά ικανοποιητικό. Εντούτοις, οι ηγούμενοι αποτάθηκαν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και απαίτησαν νέο πολυτελές κτίριο και την προμήθεια "ανάλογου εξοπλισμού".
Ο πρωθυπουργός, προφανώς μην αντιλαμβανόμενος ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, έδωσε εντολή στον Α. Λοβέρδο ν’ αρχίσει να υλοποιείται αμέσως η επιθυμία της Ιεράς Επιστασίας και ιδού τα πρώτα αποτελέσματα (βλέπε απόσπασμα Πρακτικών .Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής).
Γνώμη μας είναι πως πρέπει πάραυτα να σταματήσει αυτή η προκλητική διαδικασία. Εάν οι μοναχοί επιθυμούν πολυτελή κτίρια, ας αναλάβουν εξ ιδίων και τις δαπάνες για την ανέγερση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωσή τους».

gnomihalkidikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: