Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Διαψεύδει ο Πετσάλνικος τα «σαλέ»

Κατηγορηματική διάψευση από τον πρόεδρο της Βουλής προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή», στο οποίο αναφέρεται ότι στην εκλογική περιφέρεια του Φ. Πετσάλνικου στο Νομό Καστοριάς κατασκευάζεται σαλέ για να κάνουν σκι οι βουλευτές, το οποίο θα στοιχίσει 16.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, δεν πρόκειται για ξενοδοχείο πολυτελείας, αλλά για πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, που περιλαμβάνει χώρους ...
για την οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων, λειτουργία βιβλιοθήκης, έκθεση ιστορίας της περιοχής και χώρο φιλοξενίας με 12 δωμάτια, οι συνολικές δαπάνες του οποίου θα κυμανθούν στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ...
Οι δήμοι της περιοχής -κατά την ίδια ανακοίνωση- ανέγειραν από το 1999 και μετά, εκεί κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ πριν από περίπου δύο χρόνια οι Δήμοι Νεστορίου, Καστοριάς και Αργους Ορεστικού παραχώρησαν τη χρήση των εγκαταστάσεων στο Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, που έλαβε ομόφωνη απόφαση, προκειμένου να το αποπερατώσει, να το οργανώσει και να το λειτουργήσει.
Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο ίδιος ο Φ. Πετσάλνικος, ενώ συμμετέχουν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Δ. Σιούφας, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Μητσοτάκης και Κ. Σημίτης, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίου.
Ο κ. Πετσάλνικος, όταν ρωτήθηκε χθες αν η κατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου εγείρει ερωτήματα μικροκομματικής εκμετάλλευσης από τον ίδιο, λόγω του ότι η περιοχή είναι ταυτόχρονα εκλογική του περιφέρεια, απάντησε: «Εγώ φταίω που ο Εμφύλιος έγινε στον Γράμμο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: