Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η πρώτη καταψήφιση από την Κατσέλη στο πολυνομοσχέδιο!

 Καταψήφισε τελικά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η Λούκα Κατσέλη το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, διαφωνώντας με το περιεχόμενο των ρυθμίσεων για τις συλλογικές συμβάσεις! «Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η στάση μου δεν έχει αλλάξει και είναι δεδομένη. Καταψηφίζω το άρθρο 37. Ελπίζω να υπάρξουν αλλαγές στην Ολομέλεια που θα μου επιτρέψουν να το ψηφίσω», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ...
και  πρώην υπουργός  Λούκα  Κατσέλη στην Επιτροπή της Βουλής.

Νωρίτερα η είχε δηλώσει πως  επιμένει στην άποψη της να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων. «Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση και έτσι η στάση μου δεν έχει αλλάξει και είναι δεδομένη. Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή με τις κλαδικές θα δώσουμε το σήμα στην αγορά να πέσουν οι μισθοί κατά 20% με αποτελέσματα ύφεση και μη εκτέλεση των στόχων του προϋπολογισμού» τόνισε.

Το δίλημμα τώρα για την κυβέρνηση καθίσταται μεγάλο για το τι θα πράξει στην περίπτωση που επιμείνει η κ. Κατσέλη και καταψηφίσει το άρθρο 37 στην ολομέλεια της Βουλής. Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Η Μόσιαλος ανέφερε  σήμερα πως η κυβέρνηση δεν θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εξυπακούεται ότι ένα τέτοιο «όχι» δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον ο κ. Βενιζέλος αποκλείει αλλαγές, άρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Επιφυλάξεις κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής εξέφρασε για το πολυνομοσχέδιο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βαρβαρίγος, ο οποίος επέκρινε το γεγονός ότι «καλούμαστε να νομοθετήσουμε υπό καθεστώς εκβιασμού» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις αύριο στην ΚΟ. Απαντήσεις δήλωσε ότι περιμένει και ο συνήθης αντάρτης  κ. Βούρος.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: