Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αθώος ο Αστέρας Τρίπολης, μένει στη Σούπερ Λίγκα!

Συνεχίζει να ανατρέπει τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας το Εφετείο της ΕΠΟ. Σε δεύτερο βαθμό, ο Αστέρας Τρίπολης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, κρίθηκαν αθώοι, καθώς τα στοιχεία δεν κρίθηκαν επαρκή. Έτσι η ομάδα παραμένει στη Σούπερ Λίγκα και ο παράγοντας βλέπει την ποινή τριετούς απαγόρευσης ενασχόλησης... με το ποδόσφαιρο να ακυρώνεται.
Η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε ότι οι συνομιλίες του Μάκη Ψωμιάδη για τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με την Καβάλα είναι αόριστες και αντιφατικές. Συγκεκριμένα, την πρώτη φορά ακούγεται να λέει στον Νίκο Λυράκη ότι οι Αρκάδες πρόσφεραν 500.000 ευρώ, ενώ αργότερα, στην ίδια κασέτα, μιλάει για ποσό 300.000 ευρώ. Παράλληλα, για 40 μέρες από τον αγώνα, ο αφανής ιδιοκτήτης της Καβάλας δεν ακουγόταν να λέει οτιδήποτε σχετικό από το τηλέφωνό του, ώσπου μίλησε με τον Λυράκη και ακούστηκαν για πρώτη φορά τα στοιχεία.

Αυτή είναι η τρίτη φορά, μετά τις περιπτώσεις Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, που η Επιτροπή Εφέσεων ρίχνει στο κενό απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κάτι που έχει προβληματίσει αρψικά τους ανθρώπους της Σούπερ Λίγκας. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι ομάδες που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρωτοβάθμιο όργανο.


Οι άλλες υποθέσεις


Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε τις προσφυγές του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου κατά των αθωωτικών αποφάσεων για τις ΠΑΕ ΟΦΗ και Θρασύβουλος. Οι πρωτόδικες αποφάσεις διατηρούνται και οι εμπλεκόμενοι θεωρούνται αθώοι. Οι μόνοι που ακόμα αγωνιούν είναι οι διαιτητές Δημητρόπουλος, Βερρής και Κουτσουμπού, οι οποίοι παραπέμπονται στο πειθαρχικό όργανο της ΚΕΔ.


Οι αποφάσεις της ΕΠΟ


Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις, αναφορικά με τις υποθέσεις των ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και Γεώργιος Μποροβήλος, ΠΑΕ ΟΦΗ, Νικόλαου Μαχλά και Ηρακλή Νύχταρη, ΠΑΕ Θρασύβουλος, Ιωάννη Ρόδη και τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Με την υπ΄ αριθμόν 204/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και του προέδρου αυτής Γεώργιου Μποροβήλου κατά της υπ΄αριθμόν 216/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει την προσβαλλομένη πρωτοβάθμια απόφαση. Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες από τις αποδοθείσες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΟΦΗ

Με την υπ΄ αριθμόν 205/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκου κατά της υπ΄ αριθμόν 214/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, της ΠΑΕ ΟΦΗ του προέδρου της Νικόλαου Μαχλά και του Ηρακλή Νύχταρη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

Με την υπ΄ αριθμόν 206/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκη κατά της υπ΄ αριθμόν 302/29-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής, της ΠΑΕ Θρασύβουλος και του προέδρου αυτής Ιωάννη Ρόδη. Δέχεται κατ΄ ουσία την έφεση ως προς τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού. Εξαφανίζει ως προς τους εν λόγω εφεσίβλητους την πρωτοβάθμια απόφαση και παραπέμπει κατά τούτο την υπόθεση στην Αρμόδια Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=317194

Δεν υπάρχουν σχόλια: