Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ανατροπή πρόκρισης για την Εθνική στην Τυφλίδα

Δυναμικά μπήκε στον αγώνα κόντρα στη Γεωργία η Εθνική Ελλάδας, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα σφραγίσει το εισιτήριο για το Euro 2012, και τελικά το κατάφερε αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Έτσι η Εθνική θα είναι κατευθείαν στην κλήρωση...
για τον σχηματισμό των ομίλων που θα γίνει στο Κίεβο, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στον Όμιλο, και όχι στην κλήρωση της Κρακοβίας για τα προκριμματικά.

Αν και προς στιγμή φάνηκε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς πέρα από το γκολ που δέχθηκε προηγήθηκαν και οι Κροάτες της Λεττονίας, τελικά με το γκολ του Φωτάκη έφερε το παιχνίδι και την πρόκριση στα ίσα, ενώ με το γκολ του Χαριστέα πέταξε στα σίγουρα για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Το φιλμ του αγώνα

Οι Γεωργιανοί έκαναν στο 10 την πρώτη επίσκεψή τους στα ελληνικά καρέ, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τον Τζόρβα.

Στο 13 ο Γκέκας δεν πρόλαβε τη σέντρα του Καραγκούνη και έξι λεπτά αργότερα, στο 19, οι Γεωργιανοί πέτυχαν το πρώτο γκολ, με μακρινό χτύπημα φάουλ του Ταργκαμάτζε, που πέρασε τους πάντες.

Η Εθνική πίεσε και στο 28 είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Σπυρόπουλος γύρισε στον Κατσουράνη, αλλά ο Ρεβισβίλι απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Γκέκα, όμως το σουτ από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 32 ο Βύντρα έβγαλε μακρινό σουτ αλλά ο Ρεβισβίλι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ το σουτ του Κατσουράνη στο 36 κατέληξε άουτ. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και το σουτ του Σπυρόπουλου στο 38, καθώς ο Κιζανισβίλι έδιωξε τη μπάλα.

Η Εθνική πίεζε για το γκολ μέχρι και την εκπνοή του ημιχρόνου, όπου στο 45 ο Κατσουράνης έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά ο Χαριστέας που έκανε την προβολή δεν βρήκε τη μπάλα.

Στο 48 ο Χαριστέας είχε και πάλι την ευκαιρία αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, στο 58, η Εθνική βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, όταν ο Τζόρβας έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Σπυρόπουλος πρόλαβε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Το γκολ των Κροατών στον αγώνα με τη Λετονία έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ελληνική ομάδα, η οποία αναζητούσε πλέον απεγνωσμένα το γκολ,ένα γκολ που ήρθε στο 78 από το δυνατό σου του Φωτάκη, ο οποίος αντικατέστησε στο 57 τον Τζιώλη.

Ο Χαριστέας δεν είχε πει όμως την τελευταία λέξη και στο 85 έκανε τελικά το πλασέ με το οποίο έγραψε το 1-2, ανατρέποντας το παιχνίδι και σφραγίζοντας την υπόθεση πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων  

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Γκριγκαλασβίλι, Κασία, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Μαρτσβαλάτζε, Κανκαβα, Μαχεντλίτζε, Κομπιασβίλι, Ταργκαμάτζε.

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιώλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Γκέκας

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλός)
STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: