Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αυτοί είναι οι Νεοδημοκράτες που θέλουν να γίνουν βουλευτές Θεσσαλονίκης

Κόσμος και κοσμάκης έχει εκφράσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Καμία σχέση δηλαδή με το 2009 όταν ο Κώστας Καραμανλής και ο τότε πρόεδρος της ΝΟΔΕ έψαχναν τους υποψήφιους με το κυάλι. Όπως λοιπόν γράφει η σημερινή "Θεσσαλονίκη"...
στην Α΄Θεσσαλονίκης από τους εν ενεργεία βουλευτές όλοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους.
Οπότε Κ.Γκιουλέκας, Σ.Καλαφάτης, Γ.Ιωαννίδης και Ε.Ράπτη θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Άγνωστο τι θα πράξει ο Κ.Καραμανλής. Την επιστροφή του στην Βουλή επιθυμεί και ο Γ.Ορφανός ενώ και ο ...ρέκορντμαν στην θέση του πρώτου επιλαχών Π.Κοκκόρης θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος. Βέβαιος στις λίστες θεωρείται ο Σ.Σιμόπουλος που είναι στενός φίλος του Α.Σαμαρά αλλά και ο Δ.Πανοζάχος γραμματέας περιφερειακής οργάνωσης κεντρικής Μακεδονίας που στήριξε Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ. Θέση διεκδικούν επίσης θέλοντας να συνεχίσουν την οικογενιειακή παράδοση ο Δ.Κούβελας, γιος του πρώην υπουργού Σωτήρη και η Α.Σαλαγκούδη κόρη του πρώην υπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη. Γυναικείο άρωμα στις λίστες αναμένεται να προσθέσουν αι οι Β.Ευταξά (φωτο) αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ και η Α.Διαλυνά, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Κ.Γκιουλέκα. Ενδεχομένως και η πρόεδρος του ινστιτούτου "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στην Θεσσαλονίκης Λ.Γούτα η οποία όμως έχει διαταραγμένες σχέσεις με την κομματική οργάνωση. Πιθανή θεωρείται και η συμμετοχή της Α.Ευθυμίου, δημοτικής συμβούλου με τον Κ.Γκιουλέκα. Άλλα δύο ονόματα που ακούγονται είναι του Δ.Γαρούφα πρώην προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και του Σ.Κωνσταντινίδη.

Στην Β΄Θεσσαλονίκης βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των δύο βουλευτών Θ.Καράογλου και Σ.Αναστασιάδη. Την επιστροφή του στην Βουλή επιθυμεί ο Α.Ρεγκούζας ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει ο πρώην αντινομάρχης Γ.Παλαιστής και οι πρώην δήμαρχοι Αγίου Αθανασίου Α.Αραμπατζής Καραγιάννης. Σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα της πρώην επάρχου Λαγακαδά Π.Καλαϊτζή ενώ επιθυμούν να είναι υποψήφιες και οι Ε.Βασιλειάδου και Δ.Κοασίδου και Λαγκαδά Γ.
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_4139.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: