Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ποινική δίωξη κατά του Σωκράτη Κόκκαλη


 Ποινική δίωξη κατά του Σωκράτη Κόκκαλη και άλλων τεσσάρων ατόμων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων από την «Intralot» στον ΟΠΑΠ. Οι πέντε αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, άλλοι για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και άλλοι για ηθική αυτουργία στα ανωτέρω αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά συμβάσεις ....
της περιόδου 2005-2007 και συγκεκριμένα έναν 18μηνης διάρκειας διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο ΟΠΑΠ και ο οποίος τελικά κρίθηκε άγονος, με αποτέλεσμα το έργο να δοθεί τελικά με απευθείας ανάθεση (και σε αρκετά πιο αλμυρή τιμή) στην εταιρεία «Intralot», πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Κόκκαλης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικογραφία, στον διαγωνισμό συμμετείχαν τρεις συνολικά εταιρείες, ωστόσο δέκα ημέρες πριν τη λήξη της ισχύος των προσφορών παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος. Η αρχική αξία του είχε κοστολογηθεί στα 96 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια το κόστος του εκτοξεύθηκε στα 280 εκατ.

Για την υπόθεση είχε υποβάλει το 2010 μηνυτήρια αναφορά μια θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, η οποία υποστηρίζει ότι έπρεπε να προτιμηθεί. Κάπως έτσι ξεκίνησε έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές, η οποία κατέληξε με την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον των προαναφερθέντων πέντε ατόμων...
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: