Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΗΛΟΣ: ΣΤΟ «ΣΦΥΡΙ» Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ‘42

Πρωτοφανή απόφαση που στηρίζεται σε νόμο του 1942, της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου,  να προχωρήσει σε κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του δημάρχου και των μελών του δ.σ. Τήλου, για χρέος του δήμου ύψους 300 χιλ ευρώ, έλαβε ο οικονομικός επιθεωρητής που διενέργησε έλεγχο στα οικονομικά του.

Για την απόφαση δηλώνει οργισμένος με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, χαρακτηρίζοντας ......την απόφαση «απαράδεκτη», καθώς, όπως λέει, τα χρήματα δαπανήθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα, κατόπιν εγκρίσεως της περιφέρειας, για διατροφή-διαμονή φοιτητών του ΕΜΠ -στο πλαίσιο εκπαίδευσης τους, και χάριν των οποίων χαρτογραφήθηκε το νησί-, για εκδήλωση προς τιμήν του πρώην υπουργού Σάκη Πεπονή και για λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων για πρόσωπα και υπηρεσίες που δικαιολογούνται (ΕΚΑΒ, Πολιτική Προσταστία, συγκοινωνίες κτλ). Όπως τονίζει, δε, τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι τόκοι.
Έκπληκτος ο Παπακωνσταντίνου
Μάλιστα, όπως επίσης σημείωσε στην aftodioikisi.gr ο κ. Αλιφέρης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνάντηση που είχε μαζί του την Παρασκευή το βράδυ, δήλωσε έκπληκτος με τον υφιστάμενό του και του υποσχέθηκε πως θα επιληφθεί του θέματος.
Ο οικονομικός επιθεωρητής δικάζει τη δημοτική Αρχή
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως «κάποιος επιθεωρητής, ο κ. Καριωλάκης, μη αποδεχόμενος τη νομοθεσία της Βουλής που απεφάνθη σχετικά το 2009 και το 2010, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που αθωώνουν το πολίτικο προσωπικό της Τήλου, παρά τη σχετική απόφαση, του ελεγκτικού συνεδρίου για το ίδιο θέμα, για λόγους προς διερεύνηση ανέσυρε νομοθετικό διάταγμα της κυβέρνησης των δοσίλογων της Κατοχής το έτος 1942 για να μας δικάσει, όπως δίκασαν τότε όλους τους δημοκράτες χωρίς κανένα δικαίωμα άσκησης ένδικου μέσου από μεριάς της δημοτικής Αρχής.
»Διάταξη που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος αλλά και σε κατάφωρη παραβίαση της κοινοτικής νομολογίας. Ο κύριος επιθεωρητής με αντισυνταγματικό και παράνομο, λοιπόν, τρόπο δικάζει τη δημοτική Αρχή γιατί εκτέλεσε το καθήκον της με το επιβαρυντικό στοιχείο της επιτυχίας».
Στήριξη από Παυλόπουλο
Όπως υπογράμμισε στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Τήλου, θέλοντας να δείξει την υπερκομματικότητα στο δίκαιο της στάσης του, την αντισυνταγματικότητα στην απόφαση του οικονομικού επιθεωρητή υπογράμμισε στη Βουλή και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως αν προχωρήσει η απόφαση του οικονομικού επιθεωρητή και γίνουν κατασχέσεις, σε περίπτωση δικαίωσης των «κατηγορουμένων» από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν μπορεί να γίνει επιστροφή των κατασχεθέντων, και σε αυτό αναφέρεται ο Τάσος Αλιφέρης, όταν λέει «χωρίς κανένα δικαίωμα άσκησης ένδικου μέσου από μεριάς της δημοτικής Αρχής».
Αντίδραση Αλιφέρη για την υπαγωγή της Τήλου στην «τρόικα» του ΥΠΕΣ
Να σημειωθεί πως ο Δήμος Τήλου έχει μπει στο πρόγραμμα εξυγίανσης του υπουργείου Οικονομικών ως πρώτος υπερχρεωμένος και αντιδρώντας ο Τάσος Αλιφέρης, με επιστολή του σε πρώτο πρόσωπο προς τον Πρωθυπουργό, έκανε λόγο για «ανθρωπιστικό ατύχημα», «πατριωτικό δυστύχημα» και για «αλητείες που δε συγχωρούνται».
Σε δηλώσεις του, δε, στην aftodioikisi.gr είχε υπογραμμίσει πως «αναγκαστικοί νόμοι υπάρχουν σε άλλα καθεστώτα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: