Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Π.Σ "ΦΑΡΟΣ"

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παιδική θεατρική ομάδα του Π.Σ Ο ΦΑΡΟΣ ανεβάζει το έργο ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ του Ευγένιου Τριβιζά ,σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, την Παρασκευή 27 και την Κυριακή 29 Μαϊου 2011,στο κλειστό θέατρο των Ν.Μουδανιών, ώρα 21:00.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, αυτός ο απίθανος τύπος, που  όταν δεν ασχολείται με την εγκληματολογία, γράφει παιδικό θέατρο, έρχεται να μας αιφνιδιάσει και να μας αφυπνήσει, αυτή τη φορά μέσα από το έργο του «ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ» .

Ένα έργο εξωπραγματικό................
και απόλυτα παραμυθένιο, που αποτυπώνει ωστόσο την πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα περισσότερο από οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη.

Η εξουσία του χρήματος , η φιλία, οι κοινωνικές διαφορές, ο αφυπνισμένος και μη νούς, όλα θίγονται συνέχεια από την αρχή έως το τέλος του έργου οπότε γίνεται πιά ολοφάνερο, πως η ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΟΥΑΗ θα μπορούσε να είναι απλώς η πόλις μας, και πως όλα αυτά τα περίεργα πλάσματα που μιλάνε, είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι, που συχνά γινόμαστε και γουρούνια και λύκοι.

Και τυφλωνόμαστε αδυνατώντας να δούμε πόσο μα πόσο απλή είναι τελικά η λύση: « αν φοβηθείς, αν τρέξεις , αν δειλιάσεις, χίλια θρύψαλα θα σπάσεις,

             τον εχθρό σου αν αγκαλιάσεις, τον εχθρό σου αν φιλήσεις, τότε μόνο,

             τότε μόνο τα μάγια τα φρικτά θα λύσεις……»



                                                              το ΔΣ του  Π.Σ «Ο ΦΑΡΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: