Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στον αέρα οι πανελλήνιες;

Την αποχή των βαθμολογητών από τα βαθμολογικά κέντρα που βρίσκονται εκτός νομού (εκτός περιφερειακής ενότητας) κήρυξε χθες η ΟΛΜΕ, μέχρι να εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά τους και να εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές.
Η ΟΛΜΕ αντιδρά στη μη καταβολή των οδοιπορικών, διευκρινίζει όμως ότι η βαθμολόγηση των γραπτών εντός της περιφερειακής ενότητας, του νομού δηλαδή, συνεχίζεται κανονικά.
Στο μεταξύ απεστάλη χθες από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην προϊσταμένη ......της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου η δικογραφία για την υπόθεση της επιχειρούμενης αντιγραφής σε εξεταστικά κέντρα των πανελληνίων εξετάσεων.
Οι αποστολείς των μηνυμάτων, φροντιστές σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υποστήριξαν ότι έστειλαν τα μηνύματα χωρίς να γνωρίζουν αν οι μαθητές βρίσκονταν στον χώρο της εξέτασης ή όχι. Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε κάθε εξεταστικό κέντρο υπάρχουν ειδικές συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, οι οποίες όμως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι δεν λειτούργησαν.
Άλλη μια υπόθεση που αφορά στις πανελλήνιες εξετάσεις αναστάτωσε γονείς και μαθητές. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου www.esos.gr, στο εξεταστικό κέντρο Αλίαρτου Βοιωτίας, όπου διαγωνίζονταν υποψήφιοι εσπερινών επαγγελματικών λυκείων, κατά λάθος δόθηκε από την επιτροπή το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση) στο οποίο διαγωνίζονταν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων. Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι έχει φτάσει στο υπουργείο Παιδείας και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για το θέμα.

Αισιοδοξία με τη Χημεία

Μετά τα δύσκολα θέματα στη Φυσική, αλλά και τη διχογνωμία που δημιουργήθηκε σχετικά με τη Βιολογία, επέστρεψαν χθες τα χαμόγελα για τους υποψήφιους της θετικής κατεύθυνσης που διαγωνίζονταν στο μάθημα της Χημείας. Αν και τα θέματα ήταν δυσκολότερα από της περσινής χρονιάς, κατά γενική ομολογία θεωρήθηκαν κατανοητά.
Διαβαθμισμένης δυσκολίας θεωρήθηκαν από τους υποψήφιους και τα θέματα στο μάθημα των Λατινικών, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης. Σχετικά εύκολα βρήκαν τα θέματα της Ηλεκτρολογίας οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής), ενώ στην Ανάπτυξη Εφαρμογών οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης αντιμετώπισαν προβλήματα με τις απαντήσεις στα τελευταία ερωτήματα.
“Στη διάρκεια των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων η επιτροπή έδειξε ότι μπορεί με διαβαθμισμένα σωστά θέματα να αξιολογήσει σωστά τους ισάξιους μαθητές, περιορίζοντας τις αδικίες που προκαλεί πολλές φορές ο υψηλός προφορικός βαθμός στο σχολείο”, εκτιμά ο σύμβουλος της “Μ” για θέματα παιδείας Βαγγέλης Παπαγιάγκου.
Ουσιαστικά, για τους περισσότερους υποψήφιους η αυλαία των πανελλήνιων εξετάσεων έπεσε χθες. Μόνο όσοι θέλουν να εισαχθούν σε οικονομικές σχολές απ’ όλες τις κατευθύνσεις διαγωνίζονται την Τετάρτη στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: