Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Την αντίδραση όλων των παραγόντων της Κεφαλονιάς έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων σε 24 τμήματα ΤΕΙ των Ιονίων Νήσων.

Φορείς και εκπρόσωποι της κοινωνίας του νησιού θεωρούν ότι η μείωση των εισακτέων αποτελεί τη χαριστική βολή στην τοπική οικονομία και προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε σπουδαστές και καθηγητές.

Χθες, σε μία μαραθώνια σύσκεψη που έγινε υπό τον βουλευτή της Ν.Δ. αρμόδιο για τα θέματα τριτοβάθμιας....... εκπαίδευσης Σπύρο Ταλιαδούρο και με τη συμμετοχή της υποψήφιας της ΝΔ στην Κεφαλονιά, Σοφίας Λουκέρη, και πολλών καθηγητών ΤΕΙ , αποφασίστηκε ότι αν το Υπουργείο δεν υπαναχωρήσει στη μείωση των εισακτέων, θα ακολουθήσουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Την ίδια ώρα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος φέρνει το θέμα στη βουλή και με ερώτησή του ζητά να γίνουν γνωστά τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε από το υπουργείο η μείωση των εισακτέων ενώ , η Σοφία Λουκέρη καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση του Yπουργείου Παιδείας που ως μοναδικό στόχο έχει το λουκέτο των ΤΕΙ του νησιού, αφήνοντας ακάλυπτους τους σπουδαστές που δεν ξέρουν αν θα πάρουν πτυχίο. 
zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια: