Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου- Το ΣΔΟΕ βρήκε “μαύρη τρύπα” σε συμβόλαιο του Άκη!


Έγγραφα που αποδεικνύουν χάσμα 288.000 ευρώ μεταξύ του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου με αυτό της αντικειμενικής του αξίας απέστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.

Αναλυτικά, στο συμβόλαιο αναγράφεται ......ως τιμή αγοράς τα 1.100.000 ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 1.388.000 ευρώ.


Η συγκεκριμένη φορολογική παράβαση, η οποία δεν δικαιολογείται ούτε από άπειρο συμβολαιογράφο, προκαλεί πολλά ερωτηματικά στα μέλη της επιτροπής ενώ αν αποδειχθεί πως έχει γίνει σκόπιμα τότε εκτός από φορολογική αποτελεί ποινική και αστική παράβαση όλων των εμπλεκομένων φορέων


Επιπροσθέτως, σχετικά με το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα της επιτροπής σύμφωνα με το οποίο η Torcasso δέχθηκε τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 7,5 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμό της Morgan Stanley της Ελβετίας την περίοδο 1999-2000, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μάρκος Μπόλαρης επικοινώνησε τόσο με τον προϊστάμενη της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος κ. Παναγιώτη Νικολούδη όσο και με την ανακρίτρια κ. Μαρία Νικολακέα.  


Αυτό, καθώς, τον Αύγουστο του 2010 για την υπόθεση της Siemens οι συγκεκριμένες αρχές έχουν εντοπίσει τα εμβάσματα και έχουν ζητήσει άνοιγμα λογαριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: