Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Δριβελέγκα με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου της κτηνοτροφίας συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων έθεσαν ζητήματα που αφορούν το κόστος των ζωοτροφών, την αδειοδότηση.... των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τους ελέγχους στην αγορά κτηνοτροφικών προϊόντων, την προστασία της φέτας από παράνομες ελληνοποιήσεις, τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ΤΕΜΠΜΕ για τους κτηνοτρόφους κ.ά.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για τις λύσεις που προωθεί το ΥΠΑΑΤ, καθώς και για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
«Για το κόστος των ζωοτροφών γίνεται προσπάθεια αυτές να ενταχθούν στον ελάχιστο συντελεστή ΦΠΑ δηλαδή στο 6%, που θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι έτοιμο το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ που θα δίνει οριστική λύση στο θέμα» τόνισε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων ότι στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για την Πολιτική Γης προβλέπεται ότι θα δοθούν εκτάσεις για καλλιέργεια και σε κτηνοτρόφους, με σκοπό τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του κτηνοτροφικού κλάδου (αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ, επενδυτικός νόμος κ.ά), πέραν αυτών που προβλέπονται στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής», όπως είναι τα Σχέδια Βελτίωσης, οι επενδύσεις στη μεταποίηση, κλπ.
«Θα έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για την προώθηση των θεμάτων της κτηνοτροφίας. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, μεταξύ άλλων, είναι η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στην οποία θα συμμετέχουν κτηνοτρόφοι και μεταποιητές, ενώ βασική μας επιδίωξη είναι και η συμβασιοποιημένη παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων» κατέληξε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υφυπουργέ κ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
Όπως γνωρίζεται υπάρχει και η ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ στην περιφέρειά σας , με πολλά χρονίζοντα προβλήματα.
Επίσης γνωρίζεται ότι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων της , είναι η γεωργία και κτηνοτροφία.
Καταλαβαίνετε ότι δεν μας χρειάζονται ούτε μαρίνες και ούτε αλιευτικά καταφύγια.
Εμείς χρειαζόμαστε:
1.Την ασφαλτόστρωση 3km και μερικά τεχνικά που απέμειναν να γίνουν, για να ολοκληρωθεί ο αγροτικός δρόμος ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΛΙΒΑΔΙ(περιοχή Γαλάτιστας).
2.Την κατασκευή του δρόμου ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΔΟΥΜΠΙΩΝ. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ (του «δικού» σας Υπουργείου).
Τα παραπάνω έργα εμείς τα θεωρούμε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ και θα ανακουφίσουν τους γεωργοκτηνοτρόφους μας τα μέγιστα.
Βέβαια υπάρχουν και άλλα προβλήματα, τα οποία σε μία επίσκεψή σας στο τόπο μας θα σας τα αναφέρουμε.
Κι εδώ «χαριτολογώντας» θα δούμε τι πουλιά πιάνετε! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ έστω και την αρνητική σας απάντηση.