Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

WIKILEAKS: Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΞΕΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ!!

Τρία τηλεγραφήματα των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Λ. Οικονόμου, αρχηγού της ΕΛΑΣ, αλλά και έκθεση της αμερικάνικης πρεσβείας, είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα έγγραφα που έφερε στο φως το WikiLeaks. Τα τηλεγραφήματα αναφέρουν ότι υπουργός και ΕΛΑΣ γνωρίζουν ...........


σχεδόν όλα τα μέλη των ελληνικών τρομοκρατικών αλλά και αναρχικών ομάδων.

Επίσης, εμφανίζουν τον πρώην υπουργό να αναφέρεται υποτιμητικά για την ΕΥΠ και τους συνδικαλιστές εργαζόμενούς της, υποστηρίζουν πως η ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ ορισμένων τοπικών τρομοκρατικών ομάδων και ομάδων της Μέσης Ανατολής, κυρίως του Ιράν, και δηλώνουν πως ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ θεωρεί τις ομάδες της άκρας αριστεράς "αίθουσες αναμονής" για μελλοντικούς τρομοκράτες.

Αναλυτικότερα, το πρώτο τηλεγφράφημα κάνει λόγο για περίπου 40 λεπτών συνάντηση του Ντάνιελ Σπέκχαρτ με το Μ. Χρυσοχοΐδη, η οποία έλαβε χώρα κυρίως για το υπουργικό σχεδιο να αναδιοργανώσει τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, σχέδιο το οποίο ονομάζεται "φιλόδοξο".

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται μεσα στα έγγραφα ότι ο υπουργός δήλωσε:

"Η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες των περισσότερων μελών των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, αλλά δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για να τα συλλάβει και να τα καταδικάσει" ενώ συμφώνησε με την πρόταση του Σπεκχαρτ να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας κατά της τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή και της αμερικανικής πρεσβείας.

Όπως αναφέρει το ίδιο τηλεγράφημα, "ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άσκησε σοβαρή κριτική στην κατάσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, λέγοντας πως ‘η ΕΥΠ δεν είναι τίποτα’ (EYP is nothing). Δεν εξυπηρετεί την αποστολή της να προστατεύει την Ελλάδα και στην πραγματικότητα, είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια λόγω των πολλών προβλημάτων της, ένα από τα οποία είναι οι συνδικαλιστές εργαζόμενοί της. Συνεπώς, ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως σκοπεύει να ‘την καταργήσει και να την επαναδημιουργήσει’ μέσω ενός προσχεδίου που βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης".

Όσον αφορά στις ταυτότητες των μελών των τρομοκρατικών οργανώσεων, τα wikileaks αναφέρουν πως η αστυνομία τις γνωρίζει και δη σχεδόν όλων. Υπάρχει όμως έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, οπότε δεν μπορούν να προχωρήσουν σε συλλήψεις και φυλακίσεις.

Ως παράδειγμα δίνεται η έκρηξη στην λεωφόρου Συγγρού, για την οποία επισημαίνεται πως η αστυνομία γνωρίζει τους δράστες, αλλά δεν έχει συμπαγή στοιχεία για να κινηθεί εναντίον τους ενώ ο υπουργός επαναλαμβάνει "παλιότερους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ ορισμένων τοπικών ομάδων και της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν. Ο Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αν οι νεοσύστατες αντιτρομοκρατικές του ομάδες στην ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν σωστά τη δουλειά τους, θα πετύχουν να πιάσουν όλες τις κύριες τρομοκρατικές ομάδες στο πρώτο μισό του 2010".

Το δεύτερο διπλωματικό έγγραφο αναφέρεται σε συνάντηση του πρέσβη με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Λ. Οικονόμου, ο οποίος επίσης έδειξε προθυμία να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση.

"Δήλωσε πως οι προκλήσεις των εποχών απαιτούν ακόμη στενότερη συνεργασία, την οποία επισήμανε ότι θα επιδιώξει".

Τέλος, υπάρχει και το τρίτο τηλεγράφημα το οποίο είναι η έκθεση της πρεσβείας σχετικά με τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου και την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην οποία το σημαντικότερο σημείο της είναι η ανησυχία των Αμερικανών για την πιθανή έξαρση του ισλαμικού ριζοσπαστισμού.

"Χωρίς νομικό καθεστώς, ελλείψει ευκαιριών οικονομικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης και αντιδρώντας στις αρνήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να χτίσει τζαμί, οι παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες – ειδικά οι νέοι άντρες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ και Σομαλία – ενδέχεται να είναι ευάλωτοι απέναντι στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό στις υπόγειες αίθουσες προσευχής που διατηρούν σε μεγάλες πόλεις".
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: