Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η Ν.Δ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ SIEMENS

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ

Σύγκρουση με φόντο το πόρισμα της Eξεταστικής για τη Siemens φαίνεται πως ετοιμάζει η Ρηγίλλης, αφού η πρώτη της αντίδραση στις αλλαγές στο νόμο «περί ευθύνης υπουργών» που εξήγγειλε η κυβέρνηση κάνει λόγο για «πυροτέχνημα» και συνδέει το χρόνο της ανακοίνωσης των μέτρων με την πολύκροτη υπόθεση.
Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ενδεικτικό....
του κλίματος που διαμορφώνεται: «Αμήχανη και φοβισμένη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύρεται πίσω από τις εξελίξεις. Μια μέρα πριν από την έκδοση του πορίσματος για τη Siemens, έφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο προσχέδιο για ένα νέο νόμο ''περί ευθύνης υπουργών''. Οι σκοπιμότητές της δεν κρύβονται. Προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από ένα κατεξοχήν ''πράσινο'' σκάνδαλο. Προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Δεν τα καταφέρνει, όμως! Γιατί ουσιώδεις αλλαγές στο νόμο προϋποθέτουν Συνταγματική Αναθεώρηση και έτσι οι όποιες εξαγγελίες του Κ. Καστανίδη δεν έχουν καμία πρακτική αξία».

Δεν φωτογραφίζουν πρόσωπα

Εν αναμονή του πορίσματος της Εξεταστικής πάντως η Ρηγίλλης αποφεύγει να δώσει ονόματα και να φωτογραφήσει πρόσωπα στη βάση του ισχυρισμού ότι «το σκάνδαλο της Siemens είναι πράσινο». Μάλιστα στελέχη της Ρηγίλλης υπενθυμίζουν ότι τα αποδεδειγμένα περιστατικά διακίνησης χρημάτων από τα ταμεία της εταιρίας αφορούσαν στις παραδοχές του Θόδωρου Τσουκάτου και του Τάσου Μαντέλη.

Οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Εξεταστική φαίνεται πως έχουν επιλέξει να μη ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση της παραλαβής του συστήματος C4I, στοιχείο που μέχρι τώρα δείχνει ότι δεν συμφωνούν ώστε να συμπεριληφθούν στο πόρισμα τα ονόματα των κ.κ. Γιώργου Βουλγαράκη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη παρά μόνον εφόσον διερευνηθεί και η προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των αγώνων, οπότε υπουργοί Δημοσίας Τάξεως ήταν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιώργος Φλωρίδης.

Μιλώντας στο «Real Fm», ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκτίμησε ότι θα παραπεμφθούν όσοι θεωρούνται «καμένοι» από τις ηγεσίες τους και προειδοποίησε πως θα κάνει όσους εμπλέκονται στην υπόθεση «να σφυρίξουν από τα αφτιά».

Ερώτημα παραμένει η στάση που θα τηρήσουν για τη συνέχεια της υλοποίησης των συμβάσεων στον ΟΣΕ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, οπότε και υπουργός Μεταφορών ήταν ο Μιχάλης Λιάπης, αλλά και για τη συνέχεια των συμβάσεων στον ΟΤΕ όταν υπουργοί Οικονομίας ήταν οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιάννης Παπαθανασίου.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: