Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΕΔΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ;;

Δυστοκία επικρατεί στο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Κεντρικής Μακεδονίας , λόγω μη εκλογής Προέδρου στην Τοπική του Διοίκηση. Η τελευταία έως σήμερα προσπάθεια έλαβε χώρα την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Η πλειοψηφούσα παράταξη ή ΔΗΚΙΟ (με τέσσερις εκπροσώπους σε σύνολο επτά), που πρόκειται στη Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να συμφωνήσει σε ένα υποψήφιο(!!!).

Οι ενδοκομματικές αντιπαλότητες ή οι διαπροσωπικές σχέσεις εντός της ΔΗΚΙΟ έχουν οδηγήσει ....σε αδιέξοδο προς το παρόν το εν λόγω Τμήμα μετά από τρεις επαναληπτικές ψηφοφορίες.

Πρωταγωνιστές στην δυσοίωνη αυτή εξέλιξη είναι ο πρώην πρόεδρος του Τμήματος ο κος Χ. Μάμαλης και ο κος Χ. Κοπατσιάρης, Ο δεύτερος απέσπασε τους περισσότερους ψήφους στις πρόσφατες εκλογές από τους ψηφοφόρους της ΔΗΚΙΟ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ως υποσύνολο μιας αναχρονιστικής κουλτούρας που διακρίνει την κυρίαρχη παράταξη (από το 2001) τη ΔΗΚΙΟ, αντανακλά ένα ιδιότυπο πολιτικό ήθος. Όλα τα ανωτέρω μπορούν να ερμηνεύσουν κάλλιστα, εκτός των άλλων, και την μεγάλη αποχή από τις εκλογές του Επιμελητηρίου των οικονομολόγων της Κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες εκλογές προσήλθαν μόνο 2100 οικονομολόγοι όταν οι απόφοιτοι οικονομολόγοι κάθε έτος μόνο από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ ξεπερνούν τους 500!!!

Στην περίπτωση κατά την οποία στην τέταρτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί πρόεδρος, λόγω της ασυνεννοησίας των εκπροσώπων της ΔΗΚΙΟ, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές στο Τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας.Η διαδικασία αυτή εύλογα θα ταλαιπωρήσει τους οικονομολόγους μέλη του συγκεκριμένου Τμήματος του Επιμελητηρίου.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

Μέλος της Τοπικής Διοίκησης του Περ. Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΑΣΚ-Ο)
Αν. Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: