Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Κάθε άλλο παρά... φιλόξενα υποδέχτηκαν οι Κροάτες τους φιλάθλους τους ΠΑΟΚ στην χώρα τους!  Επίθεση με πέτρες και μολότοφ δέχτηκαν οι οπαδοί του «Δικέφαλου» που ακολουθούν την αποστολή της ομάδας στο Ζάγκρεμπ για τον αυριανό «τελικό» με την Ντιναμό, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες, έναν άντρα και δύο γυναίκες.

Συγκεκριμένα, περίπου 100 οπαδοί της κροατικής ομάδας, συγκεντρωμένοι σε κεντρικό σημείο της πόλης, είχαν στήσει καρτέρι στο ένα από τα δύο λεωφορεία .......
που μετέφεραν οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Εκεί τους επιτέθηκαν με πέτρες αλλά και μολότοφ, με αποτέλεσμα τα θραύσματα των σπασμένων τζαμιών να τραυματίσουν τους φιλάθλους του «Δικέφαλου». Τρεις εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους τοποθετηθούν ράμματα και βεβαίως η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Το πούλμαν που μετέφερε τους καλεσμένους του ΠΑΟΚ (σ.σ. δεν έγινε ανταλλαγή εισιτηρίων) συνοδευόταν από ένα περιπολικό που σταμάτησε για να διαλύσει τη συγκέντρωση των οπαδών της Ντιναμό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Μαρτυρίες για την επίθεση
Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρος Μηλιωρίδης, περιέγραψε στον «Libero 107,4» την επίθεση. «Ο ΠΑΟΚ έχει ενημερώσει τον παρατηρητή του αγώνα, την UEFA, και το ελληνικό προξενείο ενώ αυτή τη στιγμή γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο να φύγουμε 4 λεωφορεία, στο ένα ήταν η ομάδα, στο δεύτερο οι δημοσιογράφοι, στο τρίτο οι διοικούντες και το τελευταίο αυτό που μετέφερε τους οπαδούς.
Στην πορεία σε κάποιο φανάρι που σταματήσαμε, υπήρχε δεξιά και αριστερά δάσος, από εκεί πετάχθηκαν 100 άτομα με πέτρες, πυρσούς και μολότοφ. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε, σταμάτησε το λεωφορείο ενώ θα μπορούσε να φύγει καθώς ο δρόμος ήταν άδειος. Έγινε επίθεση στο λεωφορείο και μάλιστα έριξαν και μία βόμβα μολότοφ μέσα στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ένας από τους επιβαίνοντες μετέφερε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό την προσωπική του μαρτυρία: «Σταματήσαμε σε ένα φανάρι, είχε μπροστά μας ένα περιπολικό, βγήκαν εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Πέταξαν τρεις πυρσούς, εκ των οποίων ο ένας που μπήκε μέσα στο λεωφορείο έβαλε φωτιά στο κάθισμα. Εμείς σπάσαμε τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω, ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες άρχισε να καίγεται το λεωφορείο κι εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω.
Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτυπήσει στο χέρι. Υπάρχουν 3 σοβαρά τραυματίες, είναι μια κοπέλα με σπασμένο χέρι και μια άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα και καταγγέλουμε ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου, δεν βγήκαν ούτε από τα αυτοκίνητα να βοηθήσουν».
H αντίδραση του ΠΑΟΚ
Οι άνθρωποι της ΠΑΕ μόλις ενημερώθηκαν για το γεγονός αντέδρασαν άμεσα... Οι κ.κ. Μιχαηλίδης, Φαρλαλής, Γκαγκάτσης αναχώρησαν αμέσως από το ξενοδοχείο για να βρεθούν στο πλευρό των φιλάθλων και να ενημερωθούν για ότι συνέβη, ενώ άνθρωπος της ΠΑΕ ενημέρωσε και την ελληνική πρεσβεία.

Μάλιστα, επικοινωνία υπήρξε και με τον παρατηρητή της UEFA, ενώ σε επικοινωνία, που είχαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ με παράγοντες της Ντινάμο, τους μετέφεραν την οργή τους για το γεγονός. Οι απαντήσεις που πήραν ήταν... «θα αυξηθεί η περιφρούρηση σε όλα τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν Έλληνες. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε» και... «μην ανησυχείτε».
Εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Ζάγκρεμπ έκανε την εξής ανακοίνωση: «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, περίπου 12 Ελληνες οπαδοί τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης στο πούλμαν που τους μετέφερε. Τέσσερις εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Ζάγκρεμπ για να τους δοθούν πρώτες βοήθειες».

Επίσης η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως μερικές δεκάδες χούλιγκαν της Ντιναμό αρχικά πέταξαν πέτρες στο πούλμαν, σπάζοντας τα παράθυρα και στην συνέχεια πέταξαν μέσα στο πούλμαν πυρσούς αλλά «ευτυχώς οι φωτιές έσβησαν άμεσα».

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα κροατικά ΜΜΕ τα οποία όμως κάνουν λόγο για αρκετά μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών. Συγκεκριμένα, μιλούν για 11 τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι τέσσερις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες. Επίσης, κάνουν λόγο για πέντε με δέκα συλλήψεις οπαδών της Ντιναμό από τις αστυνομικές αρχές.
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδίκασε τα επεισόδια μέσω της εκπροσώπου της Μοράνα Ντούρτσεβιτς: «Είμαστε σοκαρισμένοι. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και θεωρούμε πως αποτελεί επίθεση στην ίδια μας την ομάδα γιατί ντροπιάζει την φήμη του συλλόγου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτές τις πράξεις, ειδικά από την στιγμή που η Ντιναμό έχει δημιουργήσει ένα καλό όνομα στην Ευρώπη», τόνισε.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: