Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Καύσωνας έως την Τρίτη

Καύσωνας έως την Τρίτη Καυτό αναμένεται να είναι το επόμενο πενθήμερο, καθώς θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να αγγίζει και τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, την Παρασκευή η θερμοκρασία στην Μακεδονία και την Θράκη θα κυμανθεί στους 38-39 βαθμοί Κελσίου, στην Δυτική Ελλάδα στους 38, την Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο στους 38 – 39 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο τους 40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, στους 39 – 40 στην Μακεδονία και τη Θράκη, τους 38 στην Δυτική Ελλάδα, ενώ στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί τοπικά στους 36 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου στην Μακεδονία και τη Θράκη, στην Δυτική Ελλάδα τους 36, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο στους 38, ενώ στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τοπικά στους 36 βαθμοί κελσίου.
Την Τρίτη ζεστός θα παραμείνει ο καιρός με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου στην Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τοπικά στην Κρήτη.
Στους 38 -39 θα κυμανθεί η θερμοκρασία στην Μακεδονία, την Θράκη και την Δυτική Ελλάδα.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Μικρή υποχώρηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένεται από την Τετάρτη.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63225195

Δεν υπάρχουν σχόλια: