Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

«Καμίνι» όλη η χώρα. Η πιο θερμή ημέρα της χρονιάς!!!

Ανάψτε κλιματιστικά και σπεύσατε στις παραλίες!!! Η πιο θερμή ημέρα του 2011, μέχρι τώρα τουλάχιστον, θα είναι η σημερινή. Αυτό αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, που επισημαίνουν ότι το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 42 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές (υπό σκιάν εννοείται, γιατί κάτω από το λιοπύρι αυτό συνέβη και τις προηγούμενες «δροσερές»..... σε σχέση με την σημερινή μέρες). Το πιο ενδιαφέρον; Δεν αποκλείεται στα ηπειρωτικά να υπάρξουν κάποιες νεφώσεις από το μεσημέρι, που ωστόσο το μόνο που θα κάνουν είναι να εγκλωβίσουν την θερμότητα στην ατμόσφαιρα και να επικρατήσει απίστευτη κουφόβραση, ενώ στα βουνά της βόρειας Ελλάδας ίσως σημειωθούν τοπικά κάποιες καλοκαιρινές μπόρες.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Το θερμόμετρο από τα ξημερώματα έδειχνε πάνω από 30 βαθμούς κελσίου και το μεσημέρι αναμένεται να αγγίξει τους 42 στην Ανατολική Στερεά, την Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο και φυσικά την Αττική. Ελάχιστα πιο δροσερά (τρόπος του λέγειν) θα είναι τα πράγματα στα νησιά, με τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τα λοιπά κυκλαδονήσια να έχουν θερμοκρασία που θα... περιοριστεί στους 40 βαθμούς. Ανάλογα ισχύουν  και για τα Δωδεκάνησα, ενώ στην Κέρκυρα, την Λευκάδα και την Ζάκυνθο μπορούν να βγάλουν τα... φούτερ: ο υδράργυρος ούτε που θα αγγίξει τους 40 (θα… περιοριστεί στους 39).

Η πλάκα που μας κάνουν οι μετεωρολόγοι είναι ότι μας λένε πως από Πέμπτη δροσίζει! Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι για δυο – τρεις μέρες η θερμοκρασία θα πέσει τρεις με τέσσερις βαθμούς στις ανώτερες τιμές της, δηλαδή δεν θα είναι 42 αλλά 38! Από Κυριακή θα ξανασκαρφαλώσει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε τέτοιες τιμές θα πάει μέχρι το τέλος του μήνα. Σε επιφυλακή είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, που προσφέρουν στους πολίτες κλιματιζόμενες αίθουσες. Ωστόσο φροντίστε να μην πάθετε σήμερα καμία θερμοπληξία, καθώς έχουν απεργία οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και το  ΕΚΑΒ θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας...
 star

Δεν υπάρχουν σχόλια: