Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας

http://4.bp.blogspot.com/-mbaxwORUTRg/TfXqyhXnzOI/AAAAAAAAglQ/YC22tAEPPco/s1600/%25CE%2594%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AD%25CE%25B3%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%25821.jpg
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας αλλά και προβλήματα του κλάδου.«Η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και γενικότερα των πιστοποιημένων, επώνυμων τοπικών προϊόντων ποιότητας αποτελεί βασικό πυλώνα... της αγροτικής μας πολιτικής. Για το λόγο αυτόν αναλάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις επίλυσης χρόνιων και καίριων ζητημάτων του κλάδου.
Πιο συγκεκριμένα, το μητρώο βιοκαλλιεργητών θα ετοιμαστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το μητρώο επιχειρήσεων που διακινούν βιολογικά προϊόντα, θα συνταχθεί στο πλαίσιο του μητρώου εμπόρων που θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.
Επίσης, θα αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αφορούν τις άδειες παρέκκλισης για χρήση συμβατικών σπόρων, ενώ έχει δρομολογηθεί η διαδικασία διαμόρφωσης εθνικού καταλόγου εφοδίων βιολογικής παραγωγής.
Παράλληλα, θα εξεταστεί η υποχρεωτική αναγραφή του παραγωγού και του τόπου παραγωγής στα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα που διακινούν τα καταστήματα λιανικής» δήλωσε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.
Ο Υφυπουργός διευκρίνισε ότι το ΥΠΑΑΤ βλέπει ιδιαίτερα θετικά την ένταξη, σε αναπτυξιακά προγράμματα, της δημιουργίας Κέντρου Διαμετακομιστικού Εμπορίου Βιολογικών Προϊόντων στην περιοχή της Αττικής.
Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τακτές συναντήσεις με την Ομοσπονδία, στις οποίες θα συζητηθούν πιο αναλυτικά ζητήματα, όπως το Προεδρικό Διάταγμα που διέπει τη λειτουργία των Αγορών Βιολογικών Προϊόντων, ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των βιοκαλλιεργητών και των γεωτεχνικών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υφυπουργέ κ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
Όπως γνωρίζεται υπάρχει και η ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ στην περιφέρειά σας , με πολλά χρονίζοντα προβλήματα.
Επίσης γνωρίζεται ότι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων της , είναι η γεωργία και κτηνοτροφία.
Καταλαβαίνετε ότι δεν μας χρειάζονται ούτε μαρίνες και ούτε αλιευτικά καταφύγια.
Εμείς χρειαζόμαστε:
1.Την ασφαλτόστρωση 3km και μερικά τεχνικά που απέμειναν να γίνουν, για να ολοκληρωθεί ο αγροτικός δρόμος ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΛΙΒΑΔΙ(περιοχή Γαλάτιστας).
2.Την κατασκευή του δρόμου ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΔΟΥΜΠΙΩΝ. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ (του «δικού» σας Υπουργείου).
Τα παραπάνω έργα εμείς τα θεωρούμε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ και θα ανακουφίσουν τους γεωργοκτηνοτρόφους μας τα μέγιστα.
Βέβαια υπάρχουν και άλλα προβλήματα, τα οποία σε μία επίσκεψή σας στο τόπο μας θα σας τα αναφέρουμε.
Κι εδώ «χαριτολογώντας» θα δούμε τι πουλιά πιάνετε! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ έστω και την αρνητική σας απάντηση.