Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΩΔΙΚΑΣ..DA VINCI

Το αινιγματικό χαμόγελο της Mona Lisa ήταν για πολλά χρόνια ο κυρίαρχος λόγος που ο περίφημος πίνακας του Leonardo da Vinci είναι γνωστός παγκοσμίως. Σήμερα, έπειτα από καινούρια, πιο λεπτομερή έρευνα, ένα νέο μυστήριο αποκαλύφθηκε. Τα μάτια και όχι το χαμόγελο είναι αυτά που κρύβουν τα μυστικά.

Κρυμμένα στο μαύρο χρώμα των ματιών της Mona Lisa, βρίσκονται μικρά γράμματα και αριθμοί τοποθετημένα εκεί .........
από τον διάσημο ζωγράφο. Όλα αυτά φάνηκαν μόλις σήμερα, με την βοήθεια τεχνικών υψηλής μεγέθυνσης.



Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα γράμματα και οι αριθμοί που είναι ζωγραφισμένα πάνω στον πίνακα αποτελούν έναν αληθινό «κώδικα Da Vinci».

Όπως αναφέρει ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της ιταλικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομιά και ο άνθρωπος που εντόπισε τα σύμβολα: «Τα σύμβολα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά με έναν μεγεθυντικό φακό μπορείς να τα δεις καθαρά».

Στο δεξί μάτι της Mona Lisa, είναι ζωγραφισμένα τα γράμματα LV, που κατά πάσα πιθανότητα να είναι τα αρχικά του ονόματος του Leonardo da Vinci, ενώ στο αριστερό μάτι υπάρχουν επίσης σύμβολα, τα οποία όμως δεν είναι ευδιάκριτα.



«Δεν μπορούμε να δούμε καθαρά τι γράφει. Μάλλον είναι τα γράμματα CE, ή το γράμμα B» είπε ο Silvano Vincenti, ενώ συνέχισε: «Στην αψίδα της γέφυρας στο φόντο, φαίνεται να υπάρχει ο αριθμός 72 ή το γράμμα L και ο αριθμός 2».

Τα γράμματα δεν είναι ξεκάθαρα όπως όταν πρωτοζωγραφίστηκαν, καθώς ο πίνακας είναι περίπου 500 ετών και έχουν αλλοιωθεί. Πιστεύεται ότι τα γράμματα δεν είναι τυχαία τοποθετημένα, αλλά υπάρχει κάποιος σκοπός από τον ζωγράφο.



Όλα αυτά βέβαια, μοιάζουν βγαλμένα από τις σελίδες του best seller του Dan Brown «Κώδικας Da Vinci», σύμφωνα με το οποίο στον συγκεκριμένο πίνακα του ιταλού ζωγράφου βρίσκονται κρυμμένα στοιχεία για την ακριβή τοποθεσία του Ιερού Δισκοπότηρου.

«Δεν ξέρουμε ακόμα τι σημαίνουν τα σύμβολα» λέει ο Vincenti, «μπορεί να είναι και κάποιο ερωτικό μήνυμα για την γυναίκα που απεικονίζεται στο πίνακα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: