Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΡΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φάκελο πανομοιότυπο με τους φακέλους-βόμβες που έστειλαν σε ξένες πρεσβείες και αρχηγούς κρατών τα μέλη της οργάνωσης “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς” βρήκαν οι επιτελείς της αντιτρομοκρατικής Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Το εύρημα εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα για την ταυτοποίηση βιολογικού υλικού και αποτυπωμάτων. Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί από 26χρονο ....
κατηγορούμενο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ο οποίος έχει προφυλακιστεί μετά τη σύλληψή του το περασμένο Σάββατο έξω από το διαμέρισμα-γιάφκα της Νέας Σμύρνης. Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνεται και ένας καφέ φάκελος επενδυμένος με στρώμα φυσαλίδων, μέσα στον οποίο βρέθηκαν κομμάτια καλωδίων, που είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στους εκρηκτικούς μηχανισμούς των δεμάτων-βομβών. “Δείχνει ότι πρόκειται για την αρχή ενός μηχανισμού, χωρίς όμως ποτέ αυτό να μπορεί να επιβεβαιωθεί”, τόνισε στη “Μ” αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα. Παρότι επισήμως η αστυνομία έλεγε χθες ότι τα συγκεκριμένα καλώδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την συσκευή κάποιου ηλεκτρονικού παιχνιδιού μέχρι την κατασκευή βόμβας, μέλη της υπηρεσίας δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να οργανώθηκε η αποστολή τέτοιων δεμάτων και από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως τελικά η αποστολή τους να υλοποιηθεί μετά τις συλλήψεις των “ταχυδρόμων” στην πρωτεύουσα.
Εκτός του φακέλου, στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται ένας φορητός σκληρός δίσκος υπολογιστή, ένα usb και φορτιστές κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η αντιτρομοκρατική επιχειρεί να εντοπίσει τη χρονολογική σειρά των επισκέψεων του 26χρονου στο σπίτι που νοίκιασε τον περασμένο Σεπτέμβριο, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του. Γι’ αυτό συγκεντρώνει μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ενώ εξετάζει και βίντεο από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης τραπεζών και καταστημάτων επί της οδού Βασ.  Όλγας.

Συναγερμός στα ΚΤΕΛ για “επαναστατικό” δέμα
Ενα αστείο μεταξύ δύο φίλων προκάλεσε συναγερμό χθες στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, καθώς στην αποθήκη του ΚΤΕΛ Καρδίτσας στάλθηκε δέμα που είχε ένδειξη “επαναστατικό υλικό”. Χρειάστηκε να κινητοποιηθούν πυροτεχνουργοί, που με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έλεγξαν το δέμα. Μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών χρειάστηκε οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν να απομακρυνθούν από τη μια πτέρυγα του σταθμού ΚΤΕΛ “Μακεδονία”. Τελικά, αποδείχτηκε ότι το περιεχόμενο του δέματος ήταν βιβλία και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.
Ο συναγερμός σήμανε στις 7.00 το βράδυ, όταν ο υπάλληλος αποθήκης του ΚΤΕΛ Καρδίτσας είδε το δέμα που είχε φτάσει με το λεωφορείο από τη θεσσαλική πόλη μισή ώρα νωρίτερα. “Προσοχή. Επαναστατικό υλικό” αναγραφόταν στην εξωτερική πλευρά του δέματος, μαζί με τα στοιχεία και τα τηλέφωνα του αποστολέα και του παραλήπτη στη Θεσσαλονίκη. Ο υπάλληλος, φοβούμενος μήπως το δέμα περιείχε κάτι επικίνδυνο, κάλεσε την αστυνομία και οι πυροτεχνουργοί μετέφεραν το δέμα έξω από τον χώρο της αποθήκης. Ύστερα από τον έλεγχο και αφού αποδείχτηκε πως δεν περιείχε κάτι επικίνδυνο, οι αστυνομικοί το άνοιξαν και βρήκαν μέσα περίπου δέκα βιβλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε επικοινωνία τόσο με τον αποστολέα όσο και με τον παραλήπτη και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για αστείο που έκαναν μεταξύ τους. “Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε διαφορετικό. Πού να ήξερα τι είχε μέσα;” είπε στη “Μ” ο υπάλληλος του ΚΤΕΛ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: