Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ο 46χρονος γιατρός αρνήθηκε να κάνει επέμβαση στον θυρεοειδή 36χρονου φορτηγατζή όταν είδε το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό με τον αυτοκρατορικό αετό στην κορυφή του περιστοιχισμένο από ένα δάφνινο στεφάνι! 
«Δεν μπορώ να τον χειρουργήσω αυτό τον άνθρωπο. Είμαι εβραίος» είπε ο γιατρός σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung η οποία προσθέτει πως ο γιατρός σε έξαλλη κατάσταση έφυγε...
τρέχοντας από το χειρουργείο αφήνοντας τον ασθενή έτοιμο και αναισθητοποιημένο στο χειρουργικό τραπέζι.

Τα καλά νέα για τον ναζιστή φορτηγατζή είναι ότι παρά την αναστάτωσή του ο Εβραίος γιατρός φρόντισε να βρει συνάδελφό του ο οποίος τελικά εκτέλεσε επιτυχώς την επέμβαση.
Υπενθυμίζεται πως η γερμανική νομοθεσία απαγορεύει τα ναζιστικά σύμβολα, και όποιος καταδικαστεί για δημόσια έκθεσή τους φυλακίζεται έως και για τρία χρόνια.
Πάντως, η ενέργεια του γιατρού αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το νοσοκομείο, ενώ στη Γερμανία ξέσπασε δημόσια διαμάχη για το κατά πόσον οι γιατροί μπορούν ή δεν μπορούν να τραβούν μια κόκκινη γραμμή για θέματα ηθικής.
Η οικογένεια του ασθενούς ζητά την απομάκρυνση του γιατρού κατηγορώντας τον ότι παρέβη τον Όρκο του Ιπποκράτη, μερίδα της γερμανικής κοινωνίας στρέφεται επίσης κατά του γιατρού υποστηρίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται την ιατρική φροντίδα ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων, ενώ άλλοι, αντιθέτως, εκθειάζουν το κουράγιο και το ηθικό του ανάστημα.
Οι συνάδελφοί του πάντως υποστηρίζουν πως βρίσκοντας αντικαταστάτη για την επέμβαση ο εβραίος γιατρός δεν παρέβη τον Όρκο του.
ΕΘΝΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: