Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΩΛΗΣΗ Ή ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

Πέντε ακίνητα-φιλέτα, συνολικής έκτασης 26.560 στρεμμάτων, που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου, αναμένεται να αξιοποιηθούν άμεσα, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Διυπουργική Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων κατά την προχθεσινή συνεδρίασή της στο υπουργείο Οικονομικών, στην Αθήνα. Πρόκειται για εκτάσεις που βρίσκονται στους νομούς Πέλλας, Ξάνθης, Χαλκιδικής και Πιερίας. 
Στόχος του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αποκρατικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών είναι η εισροή εσόδων ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ .....
για την περίοδο 2011-2013 και ειδικότερα η είσπραξη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στο 2011.
Πρόκειται για τις περιοχές:
 
1. ΣΙΘΩΝΙΑ - ΛΙΒΑΡΙ ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥΣ, ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δημόσιο ακίνητο στον δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής, συνολικής επιφάνειας 94.000 τ.μ. Πρόκειται για παραλιακή έκταση στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας. Η περιοχή παρουσιάζει υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον και έχει προσελκύσει σημαντικές τουριστικές αναπτύξεις κατά το παρελθόν.
Όπως επισημαίνει η ΚΕΔ, το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων επενδυτών για επενδύσεις σε χρήσεις τουριστικές αλλά και παραθεριστικής κατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής παραμένει σε υψηλά επίπεδα. 
 
2.ΤΟΡΩΝΗ - ΣΥΚΙΑ, ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 
Δημόσιο ακίνητο στον δήμο Τορώνης Χαλκιδικής, επιφάνειας 76.000 τ.μ. Πρόκειται για παραλιακή έκταση, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας. Η περιοχή παρουσιάζει υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον και έχει προσελκύσει σημαντικές τουριστικές αναπτύξεις στο παρελθόν.
Σύμφωνα με την ΚΕΔ, η τουριστική δυναμική της περιοχής παραμένει ισχυρή και με σημαντικές προοπτικές, ενώ η επιφάνεια και τα φυσικά χαρακτηριστικά του ακινήτου το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για τουριστική ανάπτυξη.
περισσότερα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: