Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΣΤΑΣΗ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ

 Στην απόφαση να μην καταθέσει ένσταση στο εκλογοδικείο κατά του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών κατέληξε ο Κώστας Γκιουλέκας, παρά το ότι είχε ζητήσει την ανακαμέτρηση των ψήφων λόγω της οριακής διαφοράς.
Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας, μετά την επικύρωση τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από το πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης του τελικού αποτελέσματος που διαμόρφωσε...
το προβάδισμα του Γιάννη Μπουτάρη έναντι του Κώστα Γκιουλέκα σε 369 ψήφους, δηλαδή κατά 40 περισσότερες από το αποτέλεσμα που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Πληροφορίες από την “Ομάδα Δημιουργίας” λένε πως η απόφαση έχει να κάνει με την επιλογή του κ. Γκιουλέκα να μη δημιουργηθούν πολιτικές εντάσεις και διχασμός στην πόλη για τη μεγάλη χρονική περίοδο που διαρκούν οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες. Κι αυτό παρά τις επισημάνσεις συνεργατών του πως η ανακαταμέτρηση οδήγησε σε σημαντικά στοιχεία που δικαιολογούν την προσφυγή στο εκλογοδικείο, όπως αναφορικά με τα άκυρα ψηφοδέλτια. Ο κ. Γκιουλέκας θα παραχωρήσει τις επόμενες ημέρες συνέντευξη Τύπου στην οποία θα εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του. Επίσης, για πρώτη φορά μετά τις δημοτικές εκλογές θα αναφερθεί και στα αίτια του αποτελέσματος, ενώ θα ανακοινώσει πως θα παραμείνει ενεργός στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Πριν το τέλος του έτους θα προχωρήσει στην αντιπολιτευτική οργάνωση της “Ομάδας Δημιουργίας”.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: