Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Ο Τ . ΑΣΑΝΖ

Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ παραδόθηκε σήμερα στη βρετανική αστυνομία.
Ο Ασάνζ κρυβόταν στη Βρετανία, επειδή καταζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως που εκδόθηκε από τη Σουηδία.
Ο 39χρονος Αυστραλός υπήκοος τις πρωινές ώρες παρουσιάσθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και παραδόθηκε στις βρετανικές αρχές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου...
ο Ασάνζ εντός της ημέρας θα προσαχθεί στο δικαστήριο.
Ο εκπρόσωπος της Wikileaks χαρακτήρισε πλήγμα στην ελευθερία του τύπου την σύλληψη του Ασάνζ και ανακοίνωσε πως θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν έγγραφα.
Τα τελευταία έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα φέρνουν στο προσκήνιο τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που αφορούν το Ιράν και τη Ρωσία.
Σε αυτά γίνεται λόγος στις προσπάθειες των Αμερικανών διπλωματών να παρεμποδίσουν την μεταφορά ιρανικών όπλων στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και τη Χαμάς στη Γάζα.
Μια άλλη συγκλονιστική πληροφορία που αποκαλύφθηκε από την ιστοσελίδα Wikileaks αφορά τη Ρωσία.
Σύμφωνα με αυτήν το ΝΑΤΟ, μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Γερμανίας, ετοίμασε απόρρητα σχέδια επιχειρήσεων, για πρώτη φορά μεταψυχροπολεμικά, με στόχο την προστασία της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής απέναντι σε ενδεχόμενη ρωσική απειλή.
Ένα από τα έγγραφα που ανακοινώθηκαν αφορά την Τουρκία.
Η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Die Presse επικαλούμενη τα διπλωματικά τηλεγραφήματα έγραψε ότι η Βιέννη παρεμποδίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
www.trtgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: