Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ;;

Ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού του ΙΚΑ, που ήταν προγραμματισμένα για τις επόμενες ημέρες λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΙΚΑ.

Με το σκεπτικό ότι σε κάθε γιατρό του ΙΚΑ αναλογούν 25 ραντεβού και ότι ο ασφαλιστικός φορέας διαθέτει 1.150 γιατρούς σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, υπολογίζεται ότι μόνο στην περιοχή αυτή της Βόρειας Ελλάδας θα ακυρωθούν περισσότερα από 140.000 ραντεβού. Σε όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται ....
από προσωπικό ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος, οι γιατροί του ΙΚΑ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ένταξη του ασφαλιστικού φορέα στον Οργανισμό Παροχών Υγείας (ΟΠΥ), τη σύσταση του οποίου προωθεί το υπουργείο Υγείας, και επεσήμαναν ότι το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ από 10.000 που ήταν, μειώθηκε πέρσι σε 8.500 και φέτος σε 7.000, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των 4 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος, ΣάββαςΠαρασκευόπουλος, «η ένταξη του ΙΚΑ στον ΟΠΥ θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθεί το Ίδρυμα με 11 εκατομμύρια ασφαλισμένους, οι οποίοι θα επωφελούνται από τον εξοπλισμό για τον οποίο πλήρωναν τόσα χρόνια οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ».

Παράλληλα χαρακτήρισε συκοφαντικό τον διασυρμό όλων των γιατρών του ΙΚΑ με αφορμή το φαινόμενο της υπερσυνταγογράφησης, τονίζοντας ότι οι φαρμακευτικές δαπάνες στο ΙΚΑ μειώθηκαν όχι λόγω του περιορισμού της συνταγογράφησης, αλλά λόγω της μείωσης των τιμών των φαρμάκων.

Τα αιτήματα των απεργών γιατρών του ΙΚΑ είναι: η άμεση ανανέωση των συμβάσεων έργου που λήγουν και η προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων αορίστου χρόνου, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, η άμεση κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η αναβάθμιση της περίθαλψης και η βελτίωση της υπηρεσίας των τηλεφωνικών ραντεβού.
VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: