Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Η απόφαση για την στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00 την Τρίτη ακολουθεί αυτή της ΓΣΕΕ και έχει στόχο οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 έξω από τη Βουλή, όπου είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο με τις μειώσεις μισθών και αλλαγές στις ΔΕΚΟ.
Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ήταν ομόφωνη, για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ... 
με το οποίο επιχειρείται η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας και ύφεσης, αλλά και στην νέα επίθεση που δρομολογείται σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη προχωρά η ΟΤΟΕ.
Από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου «κατεβάζουν» ρολά οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει άμεσα μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, και προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Χάος στις συγκοινωνίες
«Οδύσσεια» περιμένει το επιβατικό κοινό το προσεχές πενθήμερο, λόγω των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «Αρμαγεδδώνα» για τις εργασιακές σχέσεις τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων.
Πρώτη συνέπεια της κινητοποίησης των εργαζομένων, οι οποίοι συμπαρίστανται στους εμποροϋπαλλήλους που αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων μία επιπλέον Κυριακή, ήταν η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμμάτιζαν τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος με το κλείσιμο της οδού Πανεπιστημίου για τα αυτοκίνητα τις ίδιες ώρες της Κυριακής.
Η ταλαιπωρία του κοινού θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα καθώς ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα αστικά μέσα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υποδομών στον Χολαργό. Επίσης προγραμματίζονται:
24ωρη απεργία την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.
Στάσεις εργασίας σε όλα τα μέσα πλην των λεωφορείων (που θα κάνουν στάσεις στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας) την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου για όλη την ημέρα πλην του διαστήματος από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν οι διαδηλωτές στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: