Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 80% ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ

Ασφάλιστρα – «φωτιά» θα αναγκάζονται να καταβάλλουν οι οδηγοί, καθώς πλέον η ασφάλιση των αυτοκινήτων θα γίνεται με παραμετρικά συστήματα τιμολόγησης, κάτι το οποίο ισχύει ήδη σε ΗΠΑ και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης.
 
Μέχρι και το χρώμα του αυτοκινήτου θα παίζει ρόλο στην τιμή!
 
Τα ασφάλιστρα μπορεί να διαμορφωθούν μέχρι και 80% πιο πάνω ανάλογα με το μοντέλο, την ταχύτητα, το χρώμα, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου, καθώς επίσης την ηλικία και το επάγγελμα του οδηγού (!)......
σύμφωνα με «Τα Νέα».
 
Μέχρι και η περιοχή στην οποία κινείται ένα όχημα παίζει ρόλο στις χρεώσεις που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερές».
 
Για παράδειγμα, ένας 30χρονος οδηγός, ενός πολύ γρήγορου οχήματος σε κόκκινο χρώμα, το οποίο χρησιμοποιεί στο κέντρο της Αθήνας «κάηκε»!! Θα καταβάλει γύρω στα 700 ευρώ τον χρόνο, την ώρα που ένας συνομήλικος του με θεωρητικά πιο ασφαλές αμάξι θα καταβάλλει 400 ευρώ.

Γιατί αυτό; Γιατί... το κόκκινο χρώμα προκαλεί ατυχήματα, σύμφωνα με τις έρευνες. Αντίθετα, τα πολυμορφικά οχήματα έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούνται κυρίως από οικογένειες, για αυτό έχουν λιγότερες πιθανότητες ατυχήματος. Επομένως, λιγότερα ασφάλιστρα.

Πλέον, δεν θα επιλέγουμε αμάξι με βάση το προσωπικό μας γούστο, αλλά με βάση την ηλικία μας και το χρώμα! Και όσο θα αυξάνονται οι επισφάλειες του κλάδου, αλλά και τα κατώτατα όρια αποζημιώσεων που καλούνται να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές, τόσο θα ανεβαίνει και το ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: