Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΙΑ ΔΕΚΟ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Τη συμφωνία του με τον πρωθυπουργό για τη διενέργεια συνταγματικής αναθεώρησης καθώς και στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την τρόικα, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα. Σύγκρουση για τα εργασιακά η γραμμή της γραμματέως του ΚΚΕ, που δήλωσε ότι «ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντησή του ....
με τον πρωθυπουργό, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι εισήγαγε το πολυνομοσχέδιο με διαδικασία κατεπείγοντός, ενώ χαρακτήρισε «εργασιακό Μεσαίωνα» τις ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, καθώς και όσες επιλογές τις κυβέρνησης ακολουθούν «την κοινή λογική». «Εμείς δεν διστάσαμε να κάνουμε αυτό που δεν έκανε ο Γ. Παπανδρέου όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. Δεν είπαμε ΟΧΙ σε όλα!», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παπαρήγα: «Ο πόλεμος τώρα αρχίζει»
Βγαίνοντας από το Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση της η Αλέκα Παπαρήγα με τον Πρωθυπουργό δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την Σύνοδο και τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη.
Η  γενική γραμματέας του ΚΚΕ ερωτηθείσα για το πολυνομοσχέδιο, τόνισε πως δεν υπήρξε συζήτηση γι αυτό, καθώς «δεν υπάρχει συναίνεση γι αυτό· άλλωστε θα τα πούμε σε λίγες ώρες στη Βουλή.

Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχουν διάφορα μίγματα πολιτικής, ούτε έχει κάποια αξία να διαπραγματεύεσαι για την περικοπή μισθού».

Καρατζαφέρης: «Δεν θα γίνω νεκροθάφτης της κοινωνίας»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξερχόμενος από το Μεγάρο Μαξίμου τόνισε ότι συζητήθηκαν όλα τα οικονομικά, εθνικά και πολιτικά ζητήματα. Υπενθύμισε ότι το κόμμα του ψήφισε το άρθρο 1 του Μνημονίου, «για να υπάρξουν μισθοί και συντάξεις στην κοινωνία», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι ο ΛΑΟΣ από σημαιοφόρος δεν θα γίνει «νεκροθάφτης της κοινωνίας».

Ο Αλ. Τσίπρας
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας δεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, καθώς -όπως τόνισε- δεν είναι δυνατόν ο κ.Παπανδρέου να θυμάται τη συναίνεση την ώρα που στη Βουλή θα συζητείται το πολυνομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά.

Υπουργικό Συμβούλιο
Μετά τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα στις 14:30 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Θα συζητηθούν πέντε νομοσχέδιο, μεταξύ των οποίων το «καυτό» νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Νωρίτερα, έκκληση για συναίνεση απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ζητώντας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Δίνουμε μια μάχη όπου κανείς δεν περισσεύει, αντίθετα όλος ο πολιτικός κόσμος κρίνεται καθημερινά για τη βούληση ή την ατολμία του, την αποφασιστικότητά του ή την απουσία λόγου, την ειλικρινή ή καιροσκοπική διάθεση για πρόοδο και προκοπή της χώρας μας», τόνισε ο Γ. Πεταλωτής
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: