Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΩ ΕΓΓΡΑΦΑ...

Μήνυμα μέσα από τις φυλακές μέσω της μητέρας του έστειλε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο Ασάνζ είδε τη μητέρα του στη φυλακή στο Λονδίνο, όπου κρατείται, και της ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να δίνει στη δημοσιότητα απόρρητα .....
αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα.
 
 Η Κριστίν Ασάνζ ανέλαβε τον ρόλο να γίνει η φωνή του προς τον έξω κόσμο. Μάλιστα, το αυστραλιανό δίκτυο Seven ζήτησε από την κυρία Ασάνζ να υποβάλλει μία ερώτηση στον 39χρονο γιο της στη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή. Η ερώτηση ήταν: «Άξιζε τον κόπο;».
 
Η Κριστίν Ασάνζ παρέδωσε στο δίκτυο γραπτώς την απάντησή του: «Οι πεποιθήσεις μου είναι ακλόνητες. Παραμένω σταθερός στα ιδανικά που έχω εκφράσει. Αυτή η περίσταση δεν πρόκειται να τα κλονίσει. Αν κάτι έχει κάνει αυτή η διαδικασία είναι να ενισχύσει την πεποίθησή μου ότι είναι αληθείς και ακριβείς».
 
Ο Ασάνζ ήταν επίσης επικριτικός απέναντι στις μεγάλες εταιρίες, που ανέστειλαν τις πληρωμές προς τον ιστότοπο WikiLeaks: « Γνωρίζουμε ότι οι Visa, Mastercard και Paypal και άλλες (εταιρίες) είναι όργανα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι κάτι που γνωρίζαμε προηγουμένως. Κάνω έκκληση στον κόσμο να προστατεύσει το έργο μου και τους ανθρώπους μου από αυτές τις παράνομες και ανήθικες επιθέσεις».
 
Η Κριστίν Ασάνζ είπε στο γιο της ότι απολαμβάνει παγκόσμιας υποστήριξης: «Αναθάρρησε πολύ από αυτό» παρατήρησε η κυρία Ασάνζ.
 
Οι δικηγόροι του Ασάνζ θα επιχειρήσουν εκ νέου σήμερα να εξασφαλίσουν ότι θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Τόσο ο Ασάνζ όσο και οι δικηγόροι του έχουν εκφράσει ανησυχία ότι οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές μπορεί να προετοιμάζουν την παραπομπή του με την κατηγορία της κατασκοπείας μετά τη δημοσιοποίηση στον ιστότοπο WikiLeaks απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: