Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ναυπήγηση δύο νέων Type 214 προανήγγειλε ο Ε.Βενιζέλος στη Βουλή - Πάνε για στόλο 8 Type 214


Χωρίς την ευρεία πλειοψηφία που επεδίωκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και είχε δεσμευτεί να υπάρξει ως βασική προϋπόθεση για την αποδοχή της σύμβασης προμήθειας των δύο υποβρυχίων Type 214 και της έγκρισης πώλησης των ENAE από την TKMS στην Abu Dhabi Mar, ολοκληρώθηκε μέσα στη νύχτα η ψήφιση του νόμου. Επί της αρχής και κατ’ άρθρον (έτσι ή αλλιώς μόνο ένα άρθρο είχε ο «νόμος») και στο σύνολο του με πλειοψηφία μόνο από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Δηλαδή δόθηκε η επίφαση νομιμότητας και διαφάνειας σε μία αγοραπωλησία που συμφωνήθηκε στο ημίφως, μακριά από την Ελλάδα και τα κενά της συναγωνίζονται την αρχική κλίση του ταλαίπωρου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

Μέσα σε όλα αυτά ο υπουργός προανήγγειλε και την ναυπήγηση δύο επιπλέον υποβρυχίων Type 214 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα τρία από τα τέσσερα υποβρύχια της κλάσης ΓΛΑΥΚΟΣ. Δηλαδή πάμε σε μία συνολική δύναμη 8 υποβρυχίων Type 214 + τo ΩΚΕΑΝΟΣ + 1 της κλάσης ΓΛΑΥΚΟΣ, για να φτάσουμε στα δέκα που είναι ο ελάχιστος αριθμός που πρέπει να διατηρεί σε υπηρεσία η χώρα (18 υποβρύχια διαθέτει το τουρκικό Ναυτικό).
www.defencenet.gr

Στίγμα: Μήπως το όλο σκηνικό έχει σχέση με τα μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο εντός της ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου? Μήπως ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: