Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΦΩΣ

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα για την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο με τους μεταφορείς, που έχει προκαλέσει έμφραγμα στην αγορά, εμφανίστηκαν μετά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με την ηγεσία των μεταφορέων, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.
Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 40 λεπτά και επί τάπητος τέθηκαν θέματα αρμοδιότητας του κ. Χρυσοχοϊδη, σχετικά δηλαδή με τον αναπτυξιακό νόμο.
Αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών δήλωσαν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αυτή τη στιγμή ενημερώνουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, για να καθορίσουν τη στάση τους.

"Είχαμε μία αριστη συνεργασία και όταν υπάρχουν καλές προθέσεις και από τις δύο πλευρές, οι συζητήσεις είναι σύντομες και ουσιαστικές" ανέφερε σε δήλωσή του ο προέδρος των ιδιοκτητών φορτηγών Βασίλης Τζωρτζάτος.
Αναφορά στο θέμα των μεταφορέων είχε κάνει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, είπε πως θεωρεί ότι πίσω από τις κινητοποιήσεις κρύβονται κυρίως συντεχνιακά συμφέροντα και ότι περίμενε διακομματική στήριξη.
"Εμείς θέλουμε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και με τον πιο ήπιο τρόπο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, το κράτος πρέπει να λειτουργήσει" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ερωτηθείς εαν "βλέπει" πολιτική υποκίνηση, απάντησε: "Μπορεί. Δεν το ξέρω αυτό. Πάντως είναι συντεχνιακά τα συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω. Θα περιμέναμε διακομματική στήριξη και θα πρέπει να αξιολογηθεί η θέση κάθε κόμματος απο τους πολίτες".

mega-tv


Δεν υπάρχουν σχόλια: