Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Υπό την απειλή του Αυτόφωρου βρίσκονται πλέον οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων που κλείνουν τους δρόμους, ενώ ήδη ο κλάδος έχει διχαστεί, καθώς αρκετές μεταφορικές εταιρείες, αλλά και μεμονωμένοι αυτοκινητιστές, απειλούνται με ρήτρες συμβολαίων που έχουν υπογράψει, αφού δεν εκτελούν το μεταφορικό έργο για πολλές ημέρες. Οπως ανέφεραν χθες μιλώντας στο «Βήμα» οι ιδιοκτήτες τριών μεγάλων εταιρειών, μετά την ψήφιση του νόμου δεν υπάρχει νόημα να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και ήδη έχουν χάσει αρκετά χρήματα. Επίσης φέρονται πλέον διατεθειμένοι να καταγγέλλουν τους συναδέλφους τους οι οποίοι τους εμποδίζουν να εργαστούν ή προκαλούν ζημιές στα φορτηγά οχήματα που βγαίνουν στους δρόμους. Τα προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα αυξάνονται σημαντικά και αναφέρονται ελλείψεις στα φαρμακεία και σε εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ στα τελωνεία επικρατεί το αδιαχώρητο από χιλιάδες κοντέινερ.
Στη Θεσσαλονίκη ήδη επενέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων που έκαναν ιδιοκτήτες φορτηγών και δόθηκε εντολή στις αστυνομικές αρχές να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων διαπράττουν αξιόποινες πράξεις.
Ανάλογες διαδικασίες αναμένεται να εφαρμοστούν και στην Αθήνα μετά τη σημερινή Γενική Συνέλευση του κλάδου, η οποία αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το τι θα ακολουθήσει.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: