Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΕ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

«Αυτοί που στέλνουν επιστολές στον υπουργό γεωργίας, υποσχόμενοι ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημά σας, σας εξαπατούν, όπως σας εξαπάτησε και ο υπουργός γεωργίας της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος σας είπε ότι πρέπει να ορίσετε κατώτατη τιμή για το προϊόν σας», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης , στη συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής, στο δημαρχείο Μουδανιών.
Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε ότι «εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για ύπαρξη καρτέλ από πλευράς των μεγαλεμπόρων, το συντονιστικό όργανο των ελαιοπαραγωγών πρέπει αμέσως να το καταγγείλει στην επιτροπή ανταγωνισμού και να καταθέσει τα στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα να ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει τη διακίνηση του προϊόντος» και τους υπέδειξε τις ακριβείς διαδικασίες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν, θυμίζοντάς τους παράλληλα ότι αντίστοιχες ενέργειες είχαν γίνει από πλευράς του και στην περίπτωση των παραγωγών σιτηρών και είχαν επιτυχές αποτέλεσμα.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει ήδη με τον αρμόδιο υφυπουργό γεωργίας, κ. Κουτσούκο, προκειμένου να υπάρξει τις επόμενες ημέρες εκ νέου συνάντηση με τους ελαιοπαραγωγούς, παρουσία και του κ.Κουτσούκου, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως με τις αρμοδιότητες που δίνονται στη νέα αιρετή περιφέρεια, «μπορούμε να σχεδιάσουμε και να εξασκήσουμε πολιτικές ποιότητας και εξωστρέφειας μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικότερα τα αγροτικά προϊόντα κι έτσι οι παραγωγοί να πετύχουν πολύ μεγαλύτερο όφελος στις τιμές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: