Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΡΑΤΟΣ ..ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

Πρώτο «παρών» στον Στρατό µε ένα... κλικ στο κοµπιούτερ τους δίνουν πλέον οι 70 στους 100 υπό κατάταξη νέοι µε αποτέλεσµα να µαθαίνουν γρηγορότερα πότε και πού θα καταταγούν!
Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό χρησιµοποιεί ήδη το ιντερνετικό πρόγραµµα που άρχισε ο Στρατός εδώ και λίγους µήνες για τους υποψήφιους για στράτευση νέους, προκειµένου να µάθουν έγκαιρα πότε και πού θα καταταγούν αλλά και να εκφράσουν, χωρίς µεσολαβητές και «ρουσφέτια», την επιθυµία τους για κάποια ειδικότητα βάσει των προσόντων τους ή για την περιοχή των συνόρων στην οποία θέλουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους.
Οι υπό κατάταξη νέοι, δύο µήνες προτού καταταγούν, µε την είσοδό τους στο http://www.army.gr/ µαθαίνουν από πρώτο χέρι σε ποιο Οπλο/Σώµα (Πεζικό, Πυροβολικό, Τεθωρακισµένα κ.λπ.), ποια ηµέρα και σε ποιο ακριβώς στρατόπεδο θα παρουσιαστούν ως νεοσύλλεκτοι. Παράλληλα µπορούν να προσθέσουν εγκαίρως τυχόν νέα στοιχεία που αφορούν τις γνώσεις τους (πτυχία, µεταπτυχιακοί τίτλοι, πιστοποιηµένες δεξιότητες κ.λπ.) ώστε να αξιοποιούνται κατάλληλα από τις αρµόδιες υπηρεσίες. Στα στοιχεία αυτά της ιστοσελίδας ο κάθε στρατεύσιµος έχει αποκλειστική πρόσβαση σε χρονική περίοδο προ της κατάταξης, αφού µπαίνει µε κωδικό τον Αριθµό Στρατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ) που έχει από 18 ετών από το συµβούλιο επιλογής οπλιτών, το λεγόµενο «περιοδεύον». Μέχρι πρόσφατα ο αστυνοµικός της γειτονιάς έδινε το Δελτίο Κατάταξης στους νέους 5-10 ηµέρες προτού παρουσιαστούν
...
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: