Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ 17.000 ΕΥΡΩ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ

Τραγικές διαστάσεις για έναν ανήλικο κινδύνευσε να πάρει διαδικτυακό παιγνίδι ηλεκτρονικού τζόγου. Ο ανήλικος πίστεψε οτι εχασε 17.000 ευρω και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Εντοπίσθηκε όμως απο τον ψηφιακό έλεγχο της αρμόδιας Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά απο ψυχολογική υποστήριξη που του προσέφεραν επέστρεψε σπίτι του χωρίς να πραγματοποιήσει την απειλή του.
Ο ανήλικος συμμετείχε σε διαδικτυακο παιγνίδι στο οποίο δινόταν η δυνατότητα στους παίκτες συμμετοχής σε ηλεκτρονικό τζόγο. Τα χρήματα όμως που πόνταραν οι παίκτες ηταν εικονικά.
Ο ανήλικος δεν κατάλαβε τους όρους του παιγνιδιού και πιστέψει οτι ειχε χάσει 17.000 ευρω, τα οποία θα έπρεπε να πληρώσουν οι γονείς του στη διαδικτιακή εταιρεία.
Μετά το σοκ που υπέστη, εγκατέλεψει το σπίτι του, αφήνοντας δυο χειρόγραφα σημειώματα με τα οποία εξηγούσε τους λόγους για την απόφαση του.
Από την έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας και μετά απο την αξιολόγηση μηνυμάτων απο ειδικούς ο ανήλικος εντοπίσθηκε και ηταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Κλήθηκαν ψυχολόγοι, απο την ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ, οι οποίοι ανέλαβαν να στηρίξουν ψυχολογικά τον ανήλικο ο οποίος επέστρεψε σπίτι του.
ΝΕΑ-ONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: