Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από το πρωί, ο διάλογος για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Η συνάντηση διαλόγου και εργασίας διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Τη συνάντηση διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας, ενώ η παρουσία του πρωθυπουργού σηματοδοτεί την προώθηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Μεταξύ άλλων, η ατζέντα περιλαμβάνει την πλήρη αναδιάρθρωση του ισχύοντος χάρτη των Ιδρυμάτων με συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις τμημάτων, αλλά και τη διεθνοποίησή τους, προκειμένου να μπορούν να ανοίξουν για την προσέλκυση περισσότερων ξένων φοιτητών.

Παράλληλα, συζητείται να αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης των πρυτανικών αρχών με ευρύτερες αλλαγές στη διοίκηση των τριτοβάθμιων τμημάτων, να υπάρχει σύνδεση της αξιολόγησης του κάθε ιδρύματος με τη χρηματοδότησή του, ενώ υπό επανεξέταση θα τεθούν οι όροι πανεπιστήμιο και τεχνολογικό ίδρυμα.
Στη συνάντηση παρευρίσκονται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των διοικήσεων των ανώτατων ιδρυμάτων (πανεπιστημίων και ΤΕΙ), εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

ta nea-online

Δεν υπάρχουν σχόλια: