Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αποστολή του επιμελητηρίου στα Σκόπια


Πιστεύουμε ότι οι συναντήσεις με τοπικές εταιρείες θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος των διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων».
«Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες επενδυτές θα αποσυρθούν από τα Σκόπια, αν και η κατάσταση επιδεινώθηκε στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, και πιστεύουμε  ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι οι Ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά την τελευταία περίοδο...
από τη μια πλευρά, και από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ελληνικές τράπεζες. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο θέμα αυτό", τόνισε ο κος Γκιλής.

Ερωτηθείς εάν η διαφωνία ονόματος έχει επίδραση στην διμερούς συνεργασίας, είπε πολιτικοί πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα, αλλά οι επιχειρηματίες πρέπει να προτρέψουν και τις δύο κυβερνήσεις να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Ως επιχειρηματίες, καλούμε τις δύο κυβερνήσεις να διαπραγματευθούν και είμαι βέβαιος ότι οι ειλικρινείς συνομιλίες θα δώσουν καλά αποτελέσματα για την ικανοποίηση όλων μας», πρόσθεσε ο κος Γκιλής.

Μετά το πέρας των επιχειρηματικών συναντήσεων, η υπόσχεση όλων ήταν η επόμενη συνάντηση μεταξύ Σκοπιανών και Ελλήνων επιχειρηματιών να πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: