Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πλημμύρες και καταστροφές απο τη χθεσινή νεροποντή


Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τις 3 τα ξημερώματα το νομό Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να προξενηθούν πολλά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχής της Αρναίας, του Παλαιοχωρίου και της Νικήτης.

Στο Παλαιοχώρι κατέρρευσε ένα τμήμα του αντιπλημμυρικού που... διαπερνά τον οικισμό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν  σπίτια, καταστήματα και προξενηθούν βλάβες σε διάφορες υποδομές. Από τα νερά της βροχής ξεριζώθηκε δέντρο το οποίο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ και η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα για ώρες. Η ίδια εικόνα και στην Αρναία όπου οι κάτοικοι από νωρίς το πρωί αντλούσαν νερά από υπόγεια με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία δέχτηκε από τα ξημερώματα δεκάδες κλείσεις από τη βόρεια Χαλκιδική και τη Νικήτη.

«
Ο όγκος της βροχής που έπεσε ήταν περισσότερος και από το 2008. Οι καταστροφές στην περιοχή του δήμου μας είναι πολλές και μαζί με το δήμαρχο βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία που υπάρχουν προβλήματα. Ζημιές και πλημμύρες έχουμε στην Αρναία, στο Παλαιοχώρι, στην Μ.Παναγία και στο Στανό» ανάφερε στο halkidikinews.gr ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Βασίλης Μοσχόπουλος.

Επί ποδός βρίσκεται και η δημοτική αρχή Σιθωνίας, καθώς η Νικήτη επλήγη περισσότερο από τη δυνατή νεροποντή. Ρέματα υπερχείλισαν και απ’ το μεγάλο όγκο του νερού πλημμύρισαν plimm_nik002καταστήματα και σπίτια στην παραλιακή ζώνη του οικισμού. Από τα νερά παρασύρθηκαν δεκάδες κάδοι απορριμμάτων στη θάλασσα, ενώ συνεργεία του δήμου εργάζονται από νωρίς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

«Η χθεσινοβραδινή νεροποντή ήταν πραγματικά κάτι πρωτόγνωρο για τη Νικήτη. Μέσα σε λίγα λεπτά όλα τα ρέματα πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά της βροχής. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προξενήθηκαν» ανέφερε στο halkidikinews.gr  ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Αχιλλέας Παπαστεργίου.

Η έντονες βροχές αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή της Χαλκιδικής μέχρι αργά το βράδυ της  Τετάρτης. Πυροσβεστική και τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε επιφυλακή.

Της Μαρίας Παπαδημητρίου


plimm_nik003

plimm_nik004
 halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: