Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συμμετοχή του επιμελητηρίου στη 18η Διεθνή Έκθεση της Αλβανίας

 Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του για προβολή και προώθηση των προϊόντων του νομού μας, αναπτύσσοντας επιχειρηματικές δράσεις που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα της παρουσίας της Χαλκιδικής συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, θα συμμετάσχει στην 18η Διεθνής Έκθεση Αλβανίας που διεξάγεται στα Τίρανα, στις 25-30 Νοεμβρίου 2011, με δικό του περίπτερο 100 τμ.
Η Διεθνής Έκθεση Αλβανίας, προσελκύει ετησίως 30.000 επισκέπτες από περισσότερες... από 20 χώρες, καθώς εκθέτες της αποτελούν περισσότεροι από 300 ξένοι επιχειρηματίες, και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιχειρηματίες τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ευρώπης να έρθουν σε επαφή με την αναδυόμενη αγορά της Αλβανίας.
Οι θεματικές που καλύπτει η Διεθνής Έκθεση ποικίλλουν από την οικοδομή και την κατασκευή, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και την διαχείριση αποβλήτων, την μεταλλευτική βιομηχανία, ως τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την βιομηχανία τροφίμων.
Αναλυτικά οι κατηγορίες των εκθεμάτων είναι :
•  Δομικά υλικά, μονωτικά, υλικά εγκαταστάσεων & εξοπλισμού, υλικά επενδύσεων, μη μεταλλικές κινούμενες κατασκευές.
•  Χρώματα, βερνίκια, συντηρητικά, διακοσμητικά υλικά.
•  Φωτιστικά, είδη κουζίνας, ψυγεία, στεγνωτήρια.
•  Είδη διακόσμησης, οικιακής χρήσης, καθαριστικά είδη, έπιπλα, ηλεκτρονικά είδη.
•  Χημικά, λιπάσματα, μηχανήματα επεξεργασίας.
•  Αυτοκίνητα, μηχανές, ανταλλακτικά.
•  Τουρισμός, τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία.
•  Εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ηλιακά συστήματα, ηλιακοί συλλέκτες, φωτοβολταϊκά συστήματα.
•  Οικονομικοί φορείς, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, μεσιτικές εταιρείες, εκπαιδευτικοί φορείς, δημόσιοι φορείς, κρατικοί οργανισμοί, ιδιωτικές επιχειρήσεις.
•  Εκδοτικοί οίκοι, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εταιρείες σταθερής & κινητής τηλεφωνίας.
•  Ρουχισμός, υποδήματα, καλλυντικά, δερμάτινα είδη, κοσμήματα.
•  Φαρμακευτικά προϊόντα, φάρμακα, νοσοκομειακά είδη, συμπληρώματα διατροφής.
•  Τρόφιμα, ποτά.
•  Αγροτικές παραγωγές.
Ετήσια παρούσες και οι μεγάλες τράπεζες που δρουν στην Αλβανική επικράτεια παρέχοντας κίνητρα στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες. Στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως διοργανώνονται πάνω από 20 συνεντεύξεις τύπου με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να διαφημίσουν οι νέοι επιχειρηματίες τις ιδέες τους. Από τη διοργάνωση δεν λείπουν οι B2B αλλά και οι B2G συναντήσεις που φέρνουν πιο κοντά τον ιδιώτη με το κράτος.
Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση ανά τετραγωνικό μέτρο, ανέρχεται στο ποσό των εκατόν εβδομήντα πέντε ευρώ (175 €/m²) πλέον ΦΠΑ 23%, από τα οποία το Επιμελητήριο επιδοτεί το 60% αυτού.
Το κόστος συμμετοχής για τον εκθέτη ανά τ.μ., ανέρχεται στο ποσό των εβδομήντα ευρώ (70 €/ m²) πλέον ΦΠΑ 23%, ενώ το σταντ του δεν μπορεί να είναι σε έκταση μικρότερο των δώδεκα m².
Διευκρινίζεται επιπλέον ότι τα έξοδα διαμονής, και η δαπάνη μεταφοράς των εκθεμάτων, θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Το Επιμελητήριο καλεί τους επιχειρηματίες του Νομού μας που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς, να συμπορευτούν με την προσπάθειά του για τη δημιουργία διεξόδων από την κρίση, μέσω της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της δυνατότητας πιθανής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, υπεύθυνος κα Τζηρίτη Γεωργία, στα τηλέφωνα 2371024200 – 24300, Fax 2371021355, e-mail: info@epichal.gr.







Με εκτίμηση



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: